A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Промайнув рік наполегливої праці

Дата: 24.08.2020 11:00
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

Рік тому, в історії нашого району, сталася визначна подія – відкрилася нова сторінка життя Березнегуватської селищної ради – з’явилася об’єднана територіальна громада, очолив яку Сергій Сергійович Бойко, молода, енергійна людина.

Справа нова, тож доводиться вчитися йому, депутатам, колективу. Становлення ще й не завершилося. Незважаючи на існуючі труднощі, місцеве самоврядування крок за кроком розвивається і зміцнюється, громадяни реалізують свої права брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї громади.

За рік роботи вдалося зробити чимало, але, звичайно, хотілося б ще більше. За минулий рік було виконано бюджет. Дитячі садочки забезпечені продуктами харчування, теплом, зарплатою. Значна робота проводиться по благоустрою в селищі та селах. Впорядковуються сміттєзвалища, ліквідовуються стихійні смітники. В центральному парку встановлені нові лавочки та в дитячому містечку «Казка» і по вулиці Нагартавській. Проведено поточний ремонт вулиць, тротуарів, встановлено мережу вуличного освітлення по вулицях селища. Не забули проблем сіл Червонопілля, Новоукраїнка, Велике Артакове, Білої Криниці. Не стоять осторонь і підприємці та фермери. Перелік добрих справ можна продовжувати і продовжувати. У зв’язку з COVID-19 виділено кошти для придбання засобів захисту для лікарні, навчальних закладів.

Мені пощастило бути майже на кожній сесії селищної ради. На моїх очах депутати вчилися знаходити спільну мову, розуміючи один одного, адже депутатський корпус – це люди різних професій, характерів. В гарячих суперечках завжди народжується істина, але всі вони працюють для людей. Жоден, а їх 26, не був байдужий до вирішення будь-яких питань. Таких, як «моя хата скраю» немає. Депутати, працівники місцевого самоврядування демонструють самовідданість в роботі, професіоналізм, відповідальність, саме вони, представляючи інтереси громади, забезпечують право кожного з людей бути почутими.

Минулої середи відбулася XVIII сесія Березнегуватської селищної ради сьомого скликання. На неї були винесено 148 питань. Відкрив її селищний голова Сергій Бойко. Після звучання Державного Гімну України обрано секретаріат та лічильну комісію, затверджено порядок денний. По першому питанню про звіт селищного голови про діяльність виконавчого комітету Березнегуватської селищної ради доповів селищний голова Сергій Бойко (звіт буде надруковано в наступному номері «НТ»). Депутати взяли його до відома.

  Начальник юридичного відділу селищної ради інформувала про організацію звітів депутатів селищної ради. Всім народним обранцям було роздано для заповнення відповідні анкети. Ця робота повинна бути проведена до 10 вересня поточного року. Постійну комісію селищної ради з питань  охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, молоді, спорту, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та Регламенту зобов’язано до першого жовтня подати селищному голові узагальнену інформацію про проведення звітів депутатів селищної ради та відповідні пропозиції.

     Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Ганна Хижняк доповіла про зарахування залишків коштів зі спеціального фонду, про передачу відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради робочого проекту «Реконструкція системи газопостачання ДНЗ №1 «Сонечко», вул. Кузьменка, 136, та про передачу в постійне користування відділу освіти земельної ділянки, на якій розташований дитячий садок.

Фото без опису

  Депутати погодили утворення Цільового фонду селищної ради та затвердили Положення про Цільовий фонд. Затвердили і Положення про службові відрядження селищного голови, працівників апарату та виконавчих органів ради. По цьому інформувала начальник відділу бухгалтерського обліку звітності та господарського забезпечення, головний бухгалтер селищної ради Тетяна Зарецька.

 Про припинення права постійного користування майном комунальної власності територіальної громади селищної ради інформувала начальник юридичного відділу Наталя Сачук. Мова йшла про водонапірну башту, яка забезпечує водою вулиці Кузьменка, Армійську, якою опікувався підприємець В.Хапко. Селищна рада припинила з ним укладену угоду і передала її в оперативне управління КП «Послуги».

 Юрист інформувала про створення комісії з передачі об’єктів нерухомого майна – спортивних майданчиків із спільної власності територіальних громад сіл та селищ районну в комунальну власність територіальної громади, розташованих по вул. Миру, 96.

 Одноголосно вирішено питання зміни засновника сільських виборчих комісій району, це питання було винесено на сесію у зв’язку з добровільним об’єднанням територіальних громад.

За виконанням цього рішення контроль покладено на постійну комісію селищної ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, молоді, спорту, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та Регламенту ради.

 Депутати внесли доповнення до селищної Програми по покращенню благоустрою та санітарного стану на 2016-2021 роки, затвердженої рішенням селищної ради від 05 лютого 2016 року №1, та до селищної Програми «Питна вода», інформував по цих питаннях заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталій Галюк.

 Затверджено порядок використання службових автомобілів селищної ради. Начальник фінансового відділу селищної ради Ірина Слісаренко доповіла про внесення змін до бюджету селищної ради на 2020 рік.

 По земельних питаннях, а їх було більше 130, доповідали спеціалісти ІІ категорії відділу земельних відносин селищної ради Т. Гомонець, І.Вовк, Н.Гайдай та головний спеціаліст відділу земельних відносин Н.Тарабріна.

На сесії побувала

Валентина Сом


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано