A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ДО УВАГИ СІЛЬГОСПТОВАРОВИРОБНИКІВ

Дата: 28.01.2021 14:35
Кількість переглядів: 313

 Управління фітосанітарної безпеки, доводить до Вашого відома, що  за результатами проведених до встановлення стійкого снігового покриву обстежень встановлено, що на посівах сільськогосподарських культур тривав слабкий розвиток мишоподібних гризунів. Шкідниками заселено близько 20% площ зернових культур за чисельності 0,5-2 колонії на гектар. На посівах ріпаку гризуни виявлялися на 20-30% площ при середній чисельності 1-1,5 колонії на гектар.

На всіх обстежених площах зберігався крайовий характер заселення. Активне поширення гризунів стримується погодними умовами та наявністю достатньої кількості кормової бази поза межами озимих культур. 

В третій декаді січня прогнозується зниження активної життєдіяльності популяції мишоподібних гризунів. Однак, в подальшому, можлива, загроза підвищення чисельності та шкідливості мишоподібних гризунів в посівах сільськогосподарських угідь.

Збереження сходів озимих культур забезпечує своєчасне виявлення та знешкодження гризунів. У разі наявності 3-5 і більше жилих колоній на гектарі проводять обробки дозволеними до використання родентицидами або біопрепаратами.

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».  

Звертаємо  Вашу  увагу ,  що  працівники,  які   не  мають  допусків  і  посвідчень  на  право  робіт  з  пестицидами  та  агрохімікатами  до  робіт  з  ними  не  допускаються, а робота працівників без дозвільних документів   є  порушенням  Закону  України  «Про  пестициди  та  агрохімікати», «Про захист рослин» та  тягне  за  собою  відповідальність  посадових   осіб.

Просимо керівників господарств звернути увагу на забезпечення засобами захисту рослин на період вегетації сільськогосподарських культур, шляхом складання договорів із постачальниками отрутохімікатів в яких є ліцензії на право продажі засобів захисту рослин, а також отрутохімікати мають бути зареєстровані та дозволені до використання в Україні, згідно «Переліку…..».

 Просимо складаючи договори на поставку отрутохімікатів врахувати питання утилізації тари із під використаних пестицидів.

Також необхідно забезпечити працівників робота яких пов’язана з отрутохімікатами  засобами індивідуального захисту та гігієни, тобто халати, рукавиці, чоботи  резинові, окуляри, респіратори, протигази, мило тощо.

За довідками звертайтесь 0979165200.

 

Головний спеціаліст

управління фітосанітарної безпеки:                                                             А. Сигида

 

Лист керівнику господарства, головному агроному


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано