A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

РЕКОМЕНДАЦІЇ по ранньо-весняному обробітку плодових культур та винограду

Дата: 09.02.2021 11:35
Кількість переглядів: 858

Шановна  громадо, управління фітосанітарної безпеки просить Вас звернути увагу на

рекомендацї, щодо необхідності обробітку  плодових насаджень та винограду  у раньо –весняний період  від комплексу шкідливих організмів, цим самим  убезпечивши  ріст рослин від ураження хворобами та досягнення високих врожаїв.

ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ:

Раньою весною до набухання бруньок , коли середньо добова температура становитиме +5*С, необхідно обробити дерева одним із розчинів препаратів  - Днок (100 гр) або Нітрофен (300 гр на 10 л. води).

На початку розпускання бруньок (по зеленому конусу) необхідно обробити дерева бордоською рідиною (300 гр мідного купоросу і 400 гр.  свіжо по гашеного вапна) на 10л . води.

В подальшому , при розпусканні  пуп*янків  – обприскати 1 % бордоською рідиною  (100гр. мідного купоросу і 120 гр. свіжо по  гашеного вапна), або  замінником хлорокис міді (40 гр. на т10л.води).

В кінці цвітіння , необхідно працювати проти шкідників  яблуневої та сливової плодожерки за допомогою інсектицидів, а від хвороб рослин обприскуємо знову бордоською рідиною ( 100 гр . мідного купоросу і 120 гр. свіжо по  гашеного вапна на 10 л. води).

 Через 15-20 днів після цвітіння дерев (по сигналу управління фітосанітарної безпеки) обприскуємо дерева  від яблуневої плодожерки , препаратами інсектицидами дозволеними для використання в Україні згідно  «Переліку….».

Звертаємо Вашу увагу, що  після використання інсектицидів, обробіток бордоською рідиною і іншими фунгіцидами, які в складі мають мідь застосовувати на можна .

Після 12-15 днів проводять повторне обприскування дерев проти яблуневої плодожерки.

                ВИНОГРАД:

Мільдью ( не справжня мучниста роса) виноградної лози .Хвороба проявляється на листках в вигляді маслянисто жовтуватих п*ятнах. Уражені ягоди буріють і стають зморшклими . Необхідно раньою весною , до розпускання бруньок,  коли середньо добова температура становитиме +5*С, необхідно обробити кущі  із розчинів препаратів  - Днок (100 гр) або Нітрофен (300 гр на 10 л. води), або розчином  залізного купоросу.

Оідіум або мучниста роса–весною до розпускання бруньок необхідно обробити розчином Днок або Нітрофеном, при  температурі повітря не вище +20 *С і не нижче  +4* С.

Наступні обприскування кущів винограду 1 % колоїдною сіркою в послідуючі сроки:

-при утворенні 4-5 листочків на лозі;

-відразу після цвітіння;

- по молодим ягодам.

 При роботі з отрутохімікатими необхідно дотримуватись правил техніки безпеки та особистої гігієни.По питанням догляду за деревами та кущами винограду і посадки овочів, захисту рослин від комплексу шкідливих організмів просимо звертатися до спеціалістів управління фітосанітарної безпеки за телефонами: 6-16-69; 0965609235; 0979165200.

Бажаємо Вам високих врожаїв.

Головний спеціаліст :                                                                              А. Сигида



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано