A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Легалізація зайнятості населення - основне питання сьогодення

Дата: 15.03.2021 15:17
Кількість переглядів: 2525

     Саме за такою темою днями відбулось засідання круглого столу за ініціативи Березнегуватської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

     У заході взяли участь: заступник Березнегуватського селищного голови Віталій Галюк, начальник фінансового відділу Березнегуватської селищної ради Ірина Слісаренко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березнегуватської селищної ради Ганна Хижняк, начальник бюро правової допомоги Василь Басько,  завідувач сектору із соціальних питань Березнегуватської селищної ради Наталія Круц та голова профспілки працівників агропромислового комплексу Петро Понімаєв.

     Розпочала засідання директор філії Світлана Горбунова. Вона наголосила, що мета даного заходу - донести громадськості інформацію про ситуацію на ринку праці та існуючі ризики, що породжують тіньову зайнятість. Світлана Володимирівна також поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості, про ситуацію на ринку  праці Березнегуватщини, про вплив неформальної зайнятості і міграційних процесів на забезпечення потреб роботодавців у кадрах, а також ініціювала створення робочої групи з питань легалізації та зайнятості при Березнегуватській селищній раді.

     Про відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю та їх наслідки повідомив начальник бюро правової допомоги Василь Басько.

     За результатами розгляду питань, наданих на засіданні круглого столу, було прийнято рішення щодо продовження проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед  роботодавців та населення з метою забезпечення останніх соціальними гарантіями.

    Кожен з учасників заходу висловив думку про те, що проблема тіньового ринку - це загальна проблема держави і кожного з нас, тож вирішувати її слід спільними зусиллями. Лише співпраця органів влади, роботодавців та громадськості допоможе знизити рівень тіньової зайнятості та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано