A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ ВОЛОНТЕРІВ ПРОБАЦІЇ

Дата: 31.03.2021 11:52
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

         Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню можливостей до змін. Для успішної реалізації зазначених цілей надзвичайно актуальним є залучення волонтерів.

           17 січня 2017 року був підписаний наказ Міністерства юстиції України № 98/5 «Про затвердження Положення про організацію діяльності волонтерів пробації». Дане Положення регулює порядок здійснення діяльності волонтерами пробації та розроблено відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію» та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації.

Волонтерська діяльність, пов'язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямами: участь у проведенні соціально-виховної та індивідуально-профілактичної роботи із суб'єктами пробації, сприяння у працевлаштуванні суб'єктів пробації, залученні їх до навчання та соціально корисної діяльності, участь у перевірці виконання обов’язків, покладених судом на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, організація виховних та благодійних заходів і акцій за різними тематичними напрямами, надання консультацій правопорушникам та їх сім'ям (наприклад, у вигляді допомоги з отримання певних документів).

Пріоритетним для органу пробації залишається напрямок профілактики негативних явищ.

Для молодих людей участь у волонтерській діяльності має свої переваги, а саме:

- допрофесійна підготовка, професійне самовизначення та становлення;

- оволодіння знаннями та практичними навичками соціальної роботи з дітьми та молоддю;

- досвід індивідуальної та групової роботи з ровесниками та дорослими;

- нові друзі, цікаве дозвілля, змістовна зайнятість, можливість допомогти іншим;

- розвиток лідерських якостей, творчих здібностей, самовираження та становлення молодої людини як особистості, як активного члена суспільства;

- можливість брати участь у процесах прийняття рішень, які стосуються молоді.

 

            Запрошуємо до волонтерства студентів вищих навчальних закладів, членів благодійних, громадських та релігійних організацій, небайдужих громадян, які володіють певними знаннями, уміннями та навичками, що можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їх працевлаштуванню, залученню до навчання та соціально-корисної роботи, наданню консультацій правопорушникам та їх сім’ям.      

 

Ми вас чекаємо за адресою: смт.Березнегувате, площа Сборно-Миколаївська, 1, ІІІ поверх, електронна скринька: mk21@probation.gov.ua, тел. 0952540048 Дідик Тетяна Олександрівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано