A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ПОРА ВЕСНЯНИХ РОБІТ

Дата: 02.04.2021 16:04
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

Із настанням тепла, як уже відомо добавляється робіт у аграріїв. Отож уже настав час провести роботи по захисту садів від хвороб, шляхом обприскування плодових насаджень, які проводяться до розпускання бруньок. Звертаємо Вашу увагу, що для збереження садів та отримання добрих врожаїв, необхідно дотримуватись строків проведення захисних заходів.

Станом на 28.03.2021 було проведено роботи по обприскуванню садів у ФГ «Іванник». Роботи проводяться своїми силами на площі – 25,0 га горіхових насаджень.

Слід пам’ятати , що до роботи з отрутохімікатами не допускаються особи віком до 18 років, вагітні жінки, жінки, що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров'я.

Особи, діяльність яких безпосередньо пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також організатори роботи проходять медичний огляд у закладах охорони здоров’я. Організатори роботи видають працівникам підприємств, установ та організацій, що мають допуск, наряд на виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами. Перед початком роботи проводиться інструктаж на робочих місцях щодо заходів забезпечення безпеки, запобігання забрудненню залишками пестицидів і агрохімікатів продукції, навколишнього природного середовища, а також щодо надання першої медичної допомоги у разі отруєння.

Виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають дозвільних документів , забороняється.

Пройти навчання та отримати допуск (посвідчення) можна за адресою: Миколаївська область, _смт. Березнегувате, вул. 1 Травня.85 (другий поверх), довідки за тел. 0979195200.

Вкотре нагадуємо, про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та не отриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин, що тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Також звертаємо Вашу увагу, що згідно наказу Міністерства розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства України від 25.02.2021 № 395 внесено зміни до наказу від 13.02.2013 № 96 про встановлення плати за проведення навчання по техніці безпеки для працівників які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами в розмірі 0,14941% від прожиткового мінімуму.

За довідками звертайтесь по тел. 0979165200, 0965609235.

 

 

 

Спеціалісти УФБ:                                        А. Сигида

                                                                       С. Масной

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано