A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Результати перевірки дотримання санітарного законодавства щодо організації протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусної хвороби

Дата: 29.03.2021 15:34
Кількість переглядів: 350

Снігурівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на території Березнегуватської селищної ради, в межах своїх повноважень, щоденно здійснює перевірку закладів торгівлі, закладів громадського харчування, закладів освіти щодо дотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення корона вірусної хвороби згідно Постанов Головного державного санітарного лікаря України, Постанов КМУ від 29.04.2020 №313 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2020 №211», від 09 грудня 2020 року № 1236 « Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19»зі змінами.

З 22.03.2021р. по 26.03.2021р. було проведено санітарноепідеміологічний нагляд та взято участь у комісійних перевірках закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами - 23, закладів дошкільної освіти - 1. Порушення протиепідемічних заходів були виявлені у 3 закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами та 1 закладі дошкільної освіти.

За результатами перевірок на керівників та ФОП та директора (завідувача) закладу дошкільної освіти були складено протоколів про адміністративне правопорушення - 4. Основні види порушень: не організований централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією; не дотримання дезінфікуючого режиму; у закладі дошкільної освіти не обмежена кількість дітей в групах для забезпечення належних протиепідемічних умов та контролю над їх дотриманням.

Для протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19, всім громадянам та працюючому населенню на робочих місцях необхідно посилити дотримання протиепідемічних заходів, так як з 27.03.2021 року Миколаївська область має «червоний» рівень епідемічної небезпеки, де додатково встановлюються обмежувальні протиепідемічні заходи, які передбачені пунктом 3 постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 « Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19»зі змінами.

Ще раз наголошуємо про необхідність користуватись засобами індивідуального захисту ( маски, респіратори, тощо) в місцях масового скупчення людей, у приміщеннях закладів (обслуговування, офіси, заклади освіти та інші), мити руки з милом або знезаражувати спиртовмісними антисептиками, утримання від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо, у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань самоізолюватись та обов’язково звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

Бережіть своє здоров’я, здоров’я близьких та людей які вас оточують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано