A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Виїзне засідання постійної комісії

Дата: 19.04.2021 16:22
Кількість переглядів: 1838

Фото без опису

15 квітня 2021 року на території дитячої оздоровчої  бази відпочинку ім. М.В. Башкірова пройшло виїзне засідання постійної комісії селищної ради  з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, депутатської діяльності, етики, законності, соціального захисту населення та засобів масової інформації, у якому, крім членів комісії, також взяли участь селищний голова Бойко Сергій, заступник селищного голови Галюк Віталій, директор КНП «Березнегуватський ЦПМСД» Вавілін Олег, керівники деяких відділів, представники апарату селищної ради, депутати селищної ради, члени постійної комісії селищної ради з питань бюджету.

Депутати селищної ради прибули, щоб на власні очі побачити, в якому стані зараз знаходиться база відпочинку та обговорити перспективи проведення оздоровчого періоду 2021 року. Спочатку начальник бази відпочинку Савенко Анатолій провів оглядову екскурсію для учасників зібрання, ознайомив з матеріальною базою, показав що зроблено протягом останніх років, вкотре з гордістю продемонстрував присутнім будиночки, в яких зроблено ремонт за рахунок фермерського господарства «Орбіта», душову кімнату для дівчаток. Далі учасники заходу перейшли до адмінбудівлі, де і відбулася пленарна частина засідання. Відкрила і вела засідання голова постійної комісії селищної ради Поліщук Марина, яка надала слово господареві бази. Анатолій Дмитрович розповів, що у 2020 році на покращення матеріально-технічної бази табору з районного бюджету було виділено близько 512 тис.грн., з селищного бюджету – 183 тис.грн. Проведено поточний ремонт однієї кімнати для відпочиваючих, адмінбудівлі, господарчого та харчового блоків, відремонтовано фронтони усіх будиночків, місця для сидіння на літній естраді та загонові місця, придбано новий посуд для харчоблоку. Завдяки перемозі проєкту Березнегуватської районної ради «Зміцнення матеріально-технічного стану дитячої оздоровчої бази відпочинку ім. М.В. Башкірова шляхом придбання меблів та інвентарю» в обласному щорічному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2020 році на суму близько 440 тис. грн. придбано 94 односпальних ортопедичних ліжка, матраци, 98 ковдр та подушок. Загалом з різних рівнів бюджету на покращення матеріально-технічної бази табору виділено більше 1,1 млн. грн. На сьогодні проводиться підготовка до оздоровчого періоду, але необхідні додаткові кошти для полагодження системи фільтрації басейну, системи відеоспостереження, ремонту душової кімнати для хлопців, подальшого проведення поточних ремонтів будиночків, а також для проведення всіх необхідних заходів з метою дотримання протиепідемічних норм в умовах карантинних обмежень. Звичайно, велика надія для табору – оздоровча кампанія, якої, на жаль, у минулому році табір не проводив у зв’язку з карантином, запровадженим з метою запобігання поширенню вірусу COVID-19.

 Після обговорення та досить довгої дискусії всі присутні дійшли висновку, що треба докласти максимум зусиль, щоб зберегти це мальовниче  місце і дати можливість дітям нашої селищної ради, і не тільки, відпочивати в гарних умовах. Депутати прийняли відповідні рекомендації з даного питання. Серед них і доручення начальнику бази відпочинку підготувати перспективний план розвитку дитячої оздоровчої бази та надати пропозиції щодо розширення переліку послуг та залучення до відпочинку не тільки дітей, а й інших верств населення; приймати участь в інвестиційних проектах для залучення додаткових коштів, були рекомендації й апарату селищної ради. З метою ознайомлення з інфраструктурою та спектром послуг селищному голові доручено організувати на території табору зустріч з селищними, сільськими, міськими головами Баштанського району.

Депутати прийняли звернення до народного депутата України Негулевського Ігоря, Миколаївської обласної ради, Миколаївської обласної державної адміністрації, Баштанської районної ради, Баштанської районної державної адміністрації, міських, селищних, сільських рад Баштанського району, керівників підприємств, установ, організацій різних форм власності щодо підтримки бази відпочинку ім. М.В. Башкірова.

Другим у порядку денному засідання комісії було питання щодо реалізації проєктів нового будівництва та капітального ремонту амбулаторій на території Березнегуватської селищної ради. Склалася непроста ситуація. За рахунок коштів субвенції з державного бюджету було заплановано будівництво двох амбулаторії у с. Висунськ, с. Лепетиха та капітальний ремонт Мурахівської амбулаторії. Умова - 10% від вартості об’єктів повинно скласти співфінансування з селищного бюджету. Але на сьогодні, як пояснює головний бухгалтер селищної ради Зарецька Тетяна, умови змінилися -  на співфінансування цих проєктів необхідно близько 14 млн. гривень для їх завершення. Дану інформацію підтвердив і директор КНП «Березнегуватський ЦПМСД» Вавілін Олег. Звичайно, така сума коштів є непосильною для селищного бюджету, тому вирішено, у зв’язку з обмеженим фінансовим ресурсом, не породжувати  недобудови, а співфінансувати завершення реалізації розпочатого проєкту, а саме будівництво Висунської амбулаторії. Селищному голові рекомендовано звернутись з клопотанням до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації щодо перерозподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, передбачених на реалізацію проєктів, спрямувавши вищезазначені кошти для завершення реалізації проєкту «Нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Висунськ, Березнегуватського району Миколаївської області». Щодо амбулаторій в с. Лепетиха та с. Мурахівка вирішено виділити необхідні кошти для забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до приміщень відповідно до державних будівельних норм.

 

За матеріалами постійної комісії селищної ради

з питань охорони здоров’я, материнства,

дитинства, освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту,

депутатської діяльності, етики, законності,

соціального захисту населення та ЗМІ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано