A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Профілактика правопорушень та запобігання вчинення злочинів серед неповнолітніх клієнтів пробації

Дата: 20.04.2021 17:01
Кількість переглядів: 2686

На базі Березнегуватського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській областіпрацівниками сектору організовано зустріч неповнолітнього клієнта пробації та його мами з інспектором Ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Анною Дмитрієвою та заступником начальника сектору поліцейської діяльності №1 відділення поліції №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області Віктором Познанським.

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед неповнолітніх, які не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя. Тому, щоб уміло і правильно користуватись своїми правами й добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Саме з цією метою для неповнолітнього клієнта пробації було проведено лекцію на тему «Профілактика правопорушень та запобігання вчинення злочинів». Під час заходубули висвітлені питання запобігання правопорушень, пов’язаних із тютюнопалінням, розпиванням слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях, відповідальність неповнолітніх за злочини та правопорушення, хуліганство і міри покарання за прояви хуліганської поведінки, асоціальну поведінку серед дітей та молоді.

Інспектор ювенальної превенції звернула увагуклієнта пробації на те, що на законодавчому рівні обов’язки неповнолітніх дітей не прописані. Багато підлітків, користуються цим, нагадуючи про це дорослим. Проте це не говорить про повну відсутність обов’язків. Існують, так звані, морально-етичні закони, яких необхідно дотримуватись неповнолітнім.

По закінченню заходу старшим інспектором сектору з питань пробації, Оленою Закутною, було попереджено неповнолітнього підоблікового про наслідки в разі ухилення від виконання обов’язків покладених на нього судом та порушення порядку та умов відбування покарання при засудженні з випробуванням. А також  надала деякі рекомендації матері неповнолітнього щодо налагодження стосунків з дитиною, та  проведено бесіду щодо посилення контролю за діями сина, формування у нього стереотипів позитивної поведінки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано