A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ – ЦЕ АКТУАЛЬНО

Дата: 11.05.2021 17:51
Кількість переглядів: 396

     Головною метою служби зайнятості є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи. Березнегуватська районна філія Миколаївського обласного центру зайнятості   робить свій внесок в загальну справу та прагне донести до сторін трудових відносин, що робота в легальному полі - це зручно та вигідно.

    Легальна трудова зайнятість – основа соціальної захищеності. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків.

    Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, а в майбутньому - мізерні пенсії.

   З метою розширення кола роботодавців, які співпрацюють із службою зайнятості з питання підбору персоналу, проведення випереджувальних заходів щодо викорінення випадків не задекларованої праці та покращення умов праці найманих працівників, упродовж  березня-квітня 2021 року  директор та фахівці філії здійснили виїзні заходи в громаду. Відвідали Федорівський, Новоукраїнський  старостинські округи та села Новосевастополь, Нововолодимирівка,  Калуга, Сергіївка, Маліївка, що знаходяться на території Березнегуватської селищної ради де зустрілися зі старостами та з суб’єктами господарювання різних форм власності.

     Директор філії Світлана Горбунова інформувала присутніх про зміни, які відбуваються в чинному законодавстві, акцентувала увагу на участі роботодавців у забезпеченні зайнятості населення, презентувала нові електронні сервіси, електронний кабінет роботодавця та безробітного, переваги онлайн-послуг, які значно спрощують доступ до послуг служби зайнятості. Під час зустрічей обговорювались актуальні питання стосовно поточного стану зайнятості громади та визначались шляхи подальшої співпраці щодо легалізації зайнятості та запобігання випадків використання найманої сили без належного оформлення трудових відносин.

    Тож закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству- легалізувати найману працю та відмовитись від заробітної плати в «конвертах», що дозволить зняти, по-перше, соціальну напругу, а, по-друге, дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано