A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Узагальнений матеріал результатів перевірки дотримання санітарного законодавства щодо організації протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусної хвороби

Дата: 15.06.2021 17:51
Кількість переглядів: 259

 Снігурівське  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на території Березнегуватської селищної ради, в межах своїх повноважень, щоденно здійснює перевірку закладів торгівлі, закладів освіти щодо дотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення  корона вірусної хвороби  згідно  Постанов Головного державного санітарного лікаря України,  Постанов КМУ від 29.04.2020 №313 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2020 №211», від 09 грудня 2020 року  № 1236 « Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних  заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої  респіраторної хвороби COVID-19» (зі змінами).

  З 31.05.2021р. по 11.06.2021р. було проведено санітарно-епідеміологічний  нагляд  закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами - 31, закладів загальної середньої освіти – 1, закладів дошкільної освіти - 1.

  Порушення  протиепідемічних заходів були виявлені у  4 закладах  торгівлі продовольчими  та непродовольчими товарами, закладі дошкільної освіти - 1.

Основні види  порушень: не організований централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;допускаються відвідувачі  та перебування їх у закладі без респіратора або захисної маски (у тому числі) так, щоб були прикриті ніс та рот;  біля місць потенційного скупчення людей  не нанесено відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами  не менше 1,5 метра. 

 За результатами перевірок були складені   протоколи про адміністративне правопорушення: на фізичних осіб-підприємців – 4, керівників закладів освіти - 1.

     Повідомляємо, станом на 10 червня в Україні у всіх областях та в Києві встановлений зелений рівень епідемічної небезпеки.

   При цьому  ще раз наголошуємо,  що, не зважаючи на зелений рівень епідемічної небезпеки, для протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 продовжуємо дотримання встановлених протиепідемічних заходів  передбачених постановою КМУ № 1236 від 09.12.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних  заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої  респіраторної хвороби COVID-19»зі змінами та Постановами головного державного санітарного лікаря України, а саме: продовжуємо користуватись засобами індивідуального захисту, часто миємо руки з милом, дотримуємось фізичної дистанції, самоізолюємось у випадку захворювання  та контактування з хворими на корона вірусну інфекцію. Не займатись самолікуванням і при виявлені ознак респіраторного захворювання негайно звертатись за медичною допомогою до сімейних лікарів, а при тяжкому стані – визивати карету швидкої допомоги.

            

Бережіть своє здоров’я,  ваших  близьких  та людей які вас оточують!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано