A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Про оздоровлення дітвори, зміни до бюджету, місцеві податки і не тільки

Дата: 22.06.2021 20:02
Кількість переглядів: 1040

Фото без опису

Неабиякий інтерес завжди викликає депутатська сесія. Жителів громади постійно цікавлять питання, що стосуються благоустрою селища та сіл, соціальний захист та все, що пов’язано з нашим життям. У сесійній залі збираються ті, кому виборці своїм голосом надали право бути у місцевій владі. Жителі Березнегуватщини очікують від народних обранців не словесних баталій, а реальних справ для поліпшення усіх сфер життєдіяльності нашого краю. Ми не можемо впливати на якісь глобальні процеси, але ми можемо вплинути на ті процеси, які є навколо нас. У цьому переконує і чотирнадцята позачергова сесія селищної ради восьмого скликання, яка відбулася 17 червня.

Як і завжди, їй передувало спільне засідання постійних комісій селищної ради. Відкрила і вела його голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, сім’ї, молоді і спорту, депутатської діяльності, етики, законності, соціального захисту населення, ЗМІ Марина Поліщук. Після затвердження порядку денного, де було виключено восьме і сто десяте питання, приступили до їх розгляду.

Фото без опису

Багато уваги було приділено розгляду кожного питання. Це і кількість змін відпочиваючих дітей у таборі відпочинку імені Башкірова і шляхи здешевлення путівок, і зміни до бюджету селищної ради, і податки та збори…

Депутат Василь Постригань підняв питання про сміттєзвалище, яке розташоване при в’їзді в наше селище і фактично є обличчям громади. Пропонував перенести його в інше місце. Селищний голова Сергій Бойко повідомив, що над цим питанням вже ведеться робота.

При розгляді питання про встановлення місцевих податків і зборів, помічника депутата Наталю Лук’яненко цікавило: чи є у відділі селищної ради список підприємців, щоб можна було проконтролювати чи всі сплачують податки.

Депутата Олега Зубка турбував стан місцевого стадіону, що у Лепетисі, який повністю заріс бур’яном. Ділову пропозицію з цього подала Ірина Татарова. Вона запропонувала старості звернутися по допомогу до господарства, тобто до тих, хто на їх території господарює на землі. Її підтримала і депутат Вікторія Доценко, яка переконала, що жоден фермер не відмовив би у допомозі, якщо до нього звернутися з цим питанням.

Діловими та конкретними були поради Тетяни Мальчикової, яка має багатий досвід роботи з фінансами, Віти Хохлової, Сергія Бєлокопитова.

З приводу землі завітали мешканці Федорівки. Конкретну відповідь їм дала Вікторія Доценко.

На засіданні сесії були присутні 16 депутатів з 26. Відкрив його селищний голова Сергій Бойко. Після звучання Державного Гімну України, обрано лічильну комісію та секретаріат. Затверджено порядок денний.

Фото без опису

Фото без описуПро внесення змін до селищної соціальної комплексної програми підтримки сім’ї та дітей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням селищної ради від 13 грудня 2018 року №4 інформувала начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення, головний бухгалтер селищної ради Тетяна Зарецька. Розроблено відповідне Положення про порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів бюджету Березнегуватської територіальної громади.

Начальник фінансового відділу селищної ради Ірина Слісаренко доповіла про зміни до бюджету на 2021 рік, як і завжди, конкретно зупинилася на кожній цифрі. До прийнятого рішення додано пояснювальну записку.

Про встановлення місцевих податків і зборів на території селищної ради доповіла начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альона Кузнєцова. Це і ставка земельного податку, на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки і т.д. Вона доповіла і про стратегію розвитку Березнегуватської селищної ради на період до 2027 року.

Депутати одноголосно проголосували про внесення змін до Положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади селищної ради, затвердженого рішенням від 2 березня 2021 року №17. З ними їх ознайомила керуючий справами виконавчого комітету селищної ради Наталя Якушова. Вона ж доповіла і про зміни до складу конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору на посаду начальника комунального підприємства «Послуги-2» та про внесення змін до рішення селищної ради від 26 травня 2021 року №2 «Про затвердження порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника закладу охорони здоров’я, що перебуває у комунальній власності територіальної громади.

Начальник відділу з юридичних питань та роботи з персоналом Наталія Сачук доповіла про оголошення конкурсу на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Березнегуватська центральна районна лікарня» Березнегуватської селищної ради та про Звернення депутатів до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Положення про порядок передачі об’єктів права державної власності, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.1998 р №1482, з метою визначення механізму передачі індивідуально визначеного майна із державної власності у комунальну власність.

Про затвердження складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на посади керівників закладів загальної середньої освіти Березнегуватської селищної ради доповіла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Ганна Хижняк.

По земельних питаннях доповідали спеціалісти відділу земельних відносин селищної ради Олена Зубач, Аліна Кваша, Інна Ткач, Віктор Хоменко, Наталя Козак, Інна Отчич, спеціаліст II категорії відділу земельних відносин Тетяна Гомонець, Ірина Вовк, Неля Гайдай, працівник відділу земельних відносин Олена Радіонова, староста сіл Калуга, Соколівка, Калачеве, Маломихайлівське Анатолій Козлятін, головний спеціаліст відділу земельних відносин Наталія Тарабріна. На сесії розглянуто 117 питань, по яких прийнято відповідні рішення.

Валентина СОМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано