A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Найбільше питань було присвячено освіті

Дата: 03.08.2021 11:28
Кількість переглядів: 1495

Фото без опису

29 липня 2021 року депутати селищної ради зібралися на сімнадцяту позачергову сесію селищної ради восьмого скликання. Засідання проходило в сесійній залі. Перед його початком відбулося спільне засідання постійних комісій з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, депутатської діяльності, етики, законності, соціального захисту населення та засобів масової інформації та комісії з питань  земельних відносин, агропромислового розвитку, охорони природного середовища. Вела його депутат Марина Поліщук. Ознайомившись з порядком денним, народні обранці приступили до розгляду запланованих питань. Слова попросив начальник відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, ЖКГ, комунальної власності селищної ради Анатолій Лейбиченко, та надав роз’яснення щодо ремонту та будівництва доріг. Він розповів, що зроблено ямковий ремонт по кількох вулицях селища. Проінформував  про ремонт вулиці Кузьменка, на який було виділено більше трьох мільйонів грн. Використано ж 2 млн. 600 тисяч.

Старосту с. Сергіївка Анатолія Круца зацікавило питання, де поділися ще 400 тис. грн. Анатолій Лейбиченко та заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Віталій Галюк пояснили, що зменшення вартості робіт відбулося за результатами відкритих торгів по закупівлі даного виду робіт (аукціону) без зміни їх обсягу.

Планується ремонт доріг Березнегувате – Маліївка та Березнегувате – Володимирівка, звідки постійно курсує автобус до Миколаєва, а також ремонт мосту через річку Добру, попередньо погодивши це питання з працівниками газової служби, бо під ним проходить газопровід.

Анатолій Лейбиченко просив депутатів провести роз’яснювальну роботу на своїх округах, щодо ремонту доріг на території селищної ради.

Потім депутати приступили до розгляду запланованих питань. Із визначених восьми питань порядку денного по п’ятьох слухали начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Ганну Хижняк.

Про прийняття індивідуально визначеного майна до комунальної власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради доповідала начальник відділу з юридичних питань та роботи з персоналом селищної ради Наталія Сачук.

Про затвердження селищної Програми здійснення заходів щодо матеріально-технічного забезпечення та розвитку надання адміністративних послуг у сфері громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб в Березнегуватському районному секторі управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області на 2021 рік доповів заступник селищного голови Віталій Галюк.

Всі розглянуті питання були винесені на розгляд сесії, яку відкрила і вела секретар селищної ради Світлана Юрченко. Після звучання Державного Гімну України та обрання секретаріату, лічильної комісії, депутати приступили до роботи. На сесію було винесено 110 питань.

Фото без опису

Народні обранці внесли зміни до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності Березнегуватської селищної ради, затвердженого рішенням селищної ради від 26 травня 2021 року №19.

Про оголошення проведення конкурсу на посаду керівників закладів загальної середньої освіти Березнегуватської селищної ради доповіла Ганна Хижняк. Це стосуватиметься директорів Висунського, Калузького, Новосевастопольського, Новоукраїнського, Мурахівського закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Березнегуватської селищної ради. Прийом документів від представників вестиметься відповідно до вимог чинного законодавства України, тобто протягом 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу.

Внесено зміни й до складу конкурсної комісії для проведення цього конкурсу. До неї ввійшло 15 чоловік, з них п’ять депутатів від різних партій.

Болючим було питання призупинення діяльності Федорівського закладу загальної середньої освіти І ступеню. В цій школі побували представники робочої групи з трансформації закладів освіти на чолі із селищним головою Бойком Сергієм, які спілкувалися з батьками. У зв’язку з тим, що в закладі навчається всього 2 учня, було прийнято це рішення.

Затверджено Положення про порядок проведення конкурсного добору на посади керівників комунальних закладів культури Березнегуватської селищної ради та Типову форму Контракту.

За прийняття індивідуально визначеного майна в комунальну власність територіальної громади Березнегуватської селищної ради депутати проголосували одноголосно.

Затверджено й селищну Програму здійснення заходів щодо матеріально – технічного забезпечення адміністративних послуг у сфері громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб в Березнегуватському районному секторі управління Державної міграційної служби України.

Програма покликана стимулювати наповнення місцевого бюджету та забезпечення права на отримання якісних, своєчасних адміністративних послуг. Нею передбачається реалізація комплексу заходів, які сприятимуть покращенню роботи служби, надання адміністративних послуг. Вона визначає основну стратегію вирішення завдань, що поставлені перед службою.

З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Валентина СОМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано