A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Спільне засідання та сесія: питань багато і всі важливі

Дата: 27.08.2021 19:22
Кількість переглядів: 1583

Напередодні вісімнадцятої позачергової сесії селищної ради восьмого скликання відбулося спільне засідання постійних комісій з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, депутатської діяльності, етики, законності, соціального захисту населення, засобів масової інформації та комісії з питань земельних відносин, агропромислового розвитку, охорони природного середовища.

Вела його депутат Марина Поліщук. Затвердивши порядок денний, народні обранці приступили до розгляду питань,  а їх дев’ятнадцять.

Начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альона Кузнецова доповіла про затвердження Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Березнегуватської селищної ради на період до 2027 року та про внесення змін до Плану соціально - економічного розвитку Березнегуватської селищної ради від 30 червня 2020 року №5.

Присутні уважно вислухали доповідача та внесли свої пропозиції.

  До Плану соціально-економічного розвитку внесено підвищення доступності інтернету в сільській місцевості, де відсутнє покриття волокно-оптичними мережами.

Перспективними проектами розвитку передбачено капітальні ремонти дитячих майданчиків у селах Лепетиха, Мурахівка, в Березнегуватому по вул. Миру 42 (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації), а також капітальний ремонт приміщень корпусу «Г» Березнегуватської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Неодноразово підіймалося й питання впорядкування сміттєзвалища, яке, на жаль, розташоване при в’їзді в наше селище і ніби є візитівкою його мешканців. Як повідомив селищний голова Сергій Бойко, над цим питанням працюють і воно незабаром буде вирішено.

Гаряче обговорювали й питання про внесення змін до бюджету селищної територіальної громади на 2021 рік, по якому доповідала начальник фінансового відділу селищної ради Ірина Слісаренко. Вона, як і завжди, конкретно зупинилася на кожній цифрі, бо від цього залежить сааме життя громади.

До речі, на його розгляді був присутній колектив вчителів Березнегуватської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором Галиною Рудчик. Освітян турбує питання ремонту приміщення «Г». Пояснення давав селищний голова Сергій Бойко. Сторони дійшли згоди у вирішенні цього питання.

Внесено зміни до доходної частини бюджету Березнегуватської селищної територіальної громади на 2021 рік та затверджено уточнений розподіл видатків бюджету. З метою забезпечення збалансування державного, обласного бюджетів та бюджету селищної територіальної громади виникла необхідність врахувати зміни до обсягів міжбюджетних трансфертів поточного року, як за доходами так і за видатками. Згідно пропозицій головних розпорядників коштів для забезпечення ефективного використання наявного фінансового ресурсу бюджету виникла необхідність збільшити обсяги видатків за рахунок залучення залишків коштів, які виникли станом на 01.01.2021 року, здійснити перерозподіл видатків в межах бюджетних призначень на збільшення обсягів видатків, які потребують термінового вирішення.

Більше, як по десяти питаннях доповідала начальник відділу з юридичних питань та роботи з персоналом селищної ради Наталія Сачук. Мова йшла про продовження трудових відносин з тимчасово виконуючим обов’язки головного лікаря (директора) комунального некомерційного підприємства «Березнегуватська центральна районна лікарня Березнегуватської селищної ради» Вікторією Самойловою, про зміни до Статуту цього підприємства та внесення змін до Положення про проведення конкурсу на зайняття посади керівника закладу охорони здоров’я, що перебуває у комунальній власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради, що затверджено рішенням селищної ради від 26 травня 2021 року №12 (в редакції рішення селищної ради від 17 червня 2021 року №7), про затвердження складу конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Березнегуватська центральна районна лікарня Березнегуватської селищної ради».

Депутати вирішили вносити зміни до Статуту та Положення, після обрання директора закладу охорони здоров’я.

Розглянуто й питання про прийняття у комунальну власність територіальної громади майна сільських рад, що перебувають у стані припинення в результаті реорганізації шляхом їх приєднання до Березнегуватської селищної ради та затвердження актів приймання-передачі майна.

Розглянуто питання про звільнення від тимчасових обов’язків начальника комунального підприємства «Послуги-2» Лисенка Сергія та про його призначення на цю посаду строком на п’ять років, шляхом укладення з ним контракту та визначено його заробітну плату.

Заслухали питання при припинення права постійного користування земельною ділянкою, наданого Висунській ЗОШ І-ІІІ ступенів Березнегуватської районної ради та передачі її в постійне користування відділу освіти, культури, молоді та спорту Березнегуватської селищної ради.

Затверджено Положення про преміювання керівників підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради,  що визначає умови та показники преміювання керівників комунальних підприємств з метою досягнення позитивних фінансових результатів роботи підприємств, покращення їх фінансових показників, порядок нарахування та виплати премії. Доповідала керуючий справами (секретар) виконкому селищної ради Наталія Якушова.

Внесено зміни до Порядку надання адресної допомоги людям, які перебувають в складних життєвих обставинах, за рахунок коштів селищного бюджету Березнегуватської селищної ради, затвердженого рішенням селищної ради від 23 грудня 2020 року №6 «Про затвердження селищної Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» Березнегуватської селищної ради на 2021-2025 роки»

Начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг селищної ради» Дмитро Кривошей доповів про здійснення повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та про надання згоди на безоплатну передачу індивідуально-визначеного майна, яке перебувало в користуванні відділу з питань державної реєстрації та надання адміністративних послуг Березнегуватської райдержадміністрації у комунальну власність територіальної громади Березнегуватської селищної ради.

Після закінчення спільного засідання постійних комісій розпочала свою роботу вісімнадцята позачергова сесія селищної ради. Депутати опрацювали тільки 56 питань порядку денного із запланованих 113 питань. В зв’язку з тим, що не вистачало депутатів для прийняття рішень, було вирішено продовжити пленарне засідання  26 серпня 2021 року.

26 серпня 2021 року депутати Березнегуватської селищної ради зібрались щоб продовжити пленарне засідання вісімнадцятої позачергової сесії. До порядку денного було включено 48 питань. Депутати розглянули депутатський запит депутата Баштанської районної ради Наталії Олійник щодо освітлення дитячого містечка казка та встановлення у ньому камер відеоспостереження. Також було розглянуто депутатські запити депутата Березнегуватської селищної ради Доценко Вікторії, які стосувалися утримання криниці громадського користування «Богданка» та фінансування селищної організації ветеранів України. По всіх запитах було прийнято відповідні рішення із зазначенням виконавців. Рішенням селищної ради було затверджено склад конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Березнегуватська центральна районна лікарня» Березнегуватської селищної ради. Потім депутати перейшли до розгляду земельних питань. Нажаль депутатських голосів знову не вистачило для розгляду всіх питань порядку денного. Тож у зв’язку із відсутністю необхідної кількості депутатів селищний голова Сергій Бойко оголосив сесію закритою, а питання, які залишилися без розгляду вирішили перенести на дев’ятнадцяту позачергову сесію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано