A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Легалізація зайнятості населення та виплати заробітної плати

Дата: 03.09.2021 09:56
Кількість переглядів: 468

Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків. Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, передбачених державою для найманих працівників і у майбутньому – мізерні
пенсії.

Однією з найбільш фінансово цікавою послугою для роботодавців, яка сприяє легалізації зайнятості найманих працівників, – є компенсація єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
          У 2021 році при мінімальній заробітній платі 6000 гривень ЄСВ становить 1320 гривень. І чим більшу заробітну плату пропонує роботодавець – тим більша сума компенсованих коштів. У разі отримання роботодавцем компенсації за декількох осіб – це значна економія.
           Нагадуємо,що відповідно до ст.265 КзпП України як юридичних, так і фізичних осіб підприємців, що використовують найману працю, штрафуватимуть за фактичне допущення людей до роботи без оформлення трудового договору та виплату заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ.
           Тож вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найману працю та відмовитись від “чорної” зарплати в “конвертах”, що дозволить зняти, по-перше, соціальну напругу, а, по-друге, дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку.

 

Березнегуватська селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано