A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Сесія селищної ради: про громадські обговорення кандидатури старости, депутатське звернення та багато іншого

Дата: 30.09.2021 16:38
Кількість переглядів: 2820

Фото без опису

24 вересня відбулася XX сесія селищної ради восьмого скликання під головуванням селищного голови Сергія Бойка. Присутні 18 депутатів. Засідання розпочиналося, як завжди. І тут до сесійної зали зайшли представники, громади села Кавказ, як вони самі й представились. Чоловік звернувся до депутатів з проханням розібратися з ситуацією стосовно виділення земельних ділянок під городи у їхньому селі.  С.Бойко наголосив, що на даний час ділянки під пасовищами не роздаються, а там, де потрібно розібратися в ситуації, спеціалісти виїдуть на місце.

 

Приступили до порядку денного. З першого питання – Про  Порядок  складання,  затвердження  та  контролю  виконання фінансових планів комунальних підприємств та комунальних некомерційних підприємств закладів охорони здоров'я Березнегуватської селищної ради інформувала начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій селищної ради А. Кузнецова. 

 Наступне питання стосувалося внесення змін до Плану соціально-економічного розвитку Березнегуватської селищної ради на 2020-2021 роки. Зміни внесено до підрозділу, в якому йдеться про соціальне забезпечення.

Заслухавши інформацію начальника відділу архітектури, містобудування, ЖКГ та комунальної власності селищної ради Анатолія Лейбиченка, народні обранці затвердили Програму  розробки комплексного плану просторового розвитку територіальної громади, генеральних планів населених пунктів, детальних планів території Березнегуватської селищної ради.

 Наступним своїм рішенням депутати дали згоду на передачу в оперативне управління комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Березнегуватської селищної ради індивідуально визначеного майна комунальної власності  територіальної громади Березнегуватської  селищної ради» - йдеться про два НОВІ автомобілі Renault Duster.

 Серед питань, винесених на сесію, йшлося про затвердження Порядку проведення громадського обговорення  (громадських слухань) щодо кандидатури старости Березнегуватської селищної ради. Про це  інформувала секретар селищної ради Світлана Юрченко.

 В цьому документі визначено як і з якою метою проводитимуться громадські обговорення,  а також вимоги до кандидатури старости, організація і проведення громадського обговорення, процедура вивчення громадської думки і сам процес проведення громадських слухань, а також, підсумки.

 Про затвердження Положення про старосту Березнегуватської селищної ради доповіла головний спеціаліст відділу з юридичних питань та роботи з персоналом селищної ради Тетяна Попович. Врахувавши дві пропозиції старости Анатолія Круца, які стосувалися того, що  старости матимуть право на виступ, котрий може стосуватися не лише старостинського округу, депутати затвердили Положення.

Депутатський запит В.Доценко озвучив С.Бойко. Це звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів на енергоносії.

Як повідомив під час обговорення цього питання Сергій Сергійович, ситуація з тарифами вкрай складна. Адже лише на опалення закладів освіти і культури до кінця цього року потрібно 5 млн.грн, а на наступний рік – 14 млн.грн. Депутати одноголосно підтримали звернення.

 А от при голосуванні наступного рішення думки народних обранців з цього приводу розділились. Що ж стало предметом бурхливої дискусії? Перед тим, як приступити до розгляду питання про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель, виступив депутат Микола Скорий, запитуючи, що заважає провести інвентаризацію землі на Березнегуватщині і наголошуючи, що без проведення інвентаризації землі порядку не буде, адже є численні розбіжності.   У свою чергу, депутат Вікторія Доценко, роз'яснюючи законодавчі норми, зазначила, що публічна кадастрова карта – це офіційний документ, тож закон дозволяє використання цих геопросторових даних. Але, на думку голови земельної комісії, на засіданнях не вистачає юридичного супроводу.

Зрештою, після обговорення, участь в якому взяли депутати Олег Зубко, Тетяна Мальчикова, помічник депутата Наталія Лук'яненко, приступили до поіменного голосування. Одні депутати голосували «за», інші – «проти», а хтось «утримався». Щоб рішення було прийнято, не вистачило голосів.

Далі перейшли до розгляду земельних питань. Загалом у порядку денному XX сесії  було 135 питань, включаючи пункт «Різне».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано