A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Позачергова сесія: зміни до бюджету, непросте питання старостинських округів, звернення і не тільки

Дата: 22.10.2021 08:56
Кількість переглядів: 1712

Фото без опису

 

П'ятнадцять  депутатів з 26 та запрошені минулого понеділка зібралися на 21 позачергову сесію селищної ради восьмого скликання. На її розгляд було винесено більше 60 питань.

Головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій селищної ради Тетяна Коваленко доповіла про затвердження Порядку розроблення місцевих цільових програм фінансування, моніторингу та звітності про їх виконання.

Затвердили депутати Програму розвитку місцевого самоврядування та сприйняття відкритості і прозорості діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування Березнегуватської селищної ради на 2021-2025 роки, з якою виступила керуючий справами виконкому селищної ради Наталя Якушова.

 Уважно вислухали начальника фінансового відділу селищної ради Ірину Слісаренко, яка доповіла про зміни до бюджету селищної територіальної громади на 2021 рік, та відповіла на поставлені запитання.

Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість, на конкурсній основі, доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення, головний бухгалтер Тетяна Зарецька.

 Директор КНП «Березнегуватський центр первинної медико-санітарної допомоги» Березнегуватської селищної ради Олег Вавілін ознайомив присутніх з селищною Програмою підтримки розвитку первинної медико-санітарної допомоги на 2022-2025 роки.

Завідувач сектору з соціальних питань селищної ради Наталя Круц доповіла про Комплексну Програму підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та попередження торгівлі людьми на території селищної ради на 2022-2025 роки. Депутати одноголосно затвердили дану Програму.

Внесено зміни до Статуту Інклюзивно-ресурсного центру Березнегуватської селищної ради, затвердженого рішенням селищної ради від 23 грудні 2020 року №17 та затвердження його в новій редакції, з якими виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ганна Хижняк.

 Внесено зміни до додатку 1 «Перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню» рішення селищної ради від 26 березня 2021 року №6 «Про затвердження Положення про оренду майна селищної ради та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна» та додатків рішення селищної ради від 07 вересня 2021 року №2 «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів комунальної власності селищної ради, що підлягають передачі в оренду». По цьому питанню доповіла головний спеціаліст відділу архітектури, містобудування інфраструктури, житлово-комунального господарства та комунальної власності селищної ради Ірина Шишківська.

Начальник відділу з юридичних питань та роботи з персоналом Наталії Сачук довелося доповідати по кількох питаннях. Однак одним з важливих питань вважаю призначення на посаду (директора) комунального некомерційного підприємства «Березнегуватська центральна районна лікарня» Вікторії Самойлової, яку визнано переможцем за результатами конкурсу на дану посаду.

Далі йшлося про депутатський запит депутата Вікторії Доценко, з яким ознайомив присутніх селищний голова Сергій Бойко. Народні обранці підтримали запит про Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу не належного фінансування сфери охорони здоров’я.

Болючим було питання про утворення старостинських округів Березнегуватської селищної ради з якими виступила головний спеціаліст відділу з юридичних питань та роботи з персоналом селищної ради Тетяна Попович.

Згідно з проєктом  рішення на території селищної ради повинно бути утворено шість старостинських округів з центрами у Лепетисі, Мурахівці, Новоукраїнці, Маліївці, Калузі і Висунську. Однак, виявилося, що не були враховані всі фактори приєднання сіл, особливо, бездоріжжя. Тож було внесено кілька пропозицій. Зрештою, після тривалого обговорення, депутати підтримали рішення про утворення семи старостинських округів , а саме:

  • Лепетиський  старостинський округ до складу якого увійшли села : Лепетиха, Червоний Яр, Веселе, Кавказ, Новоросійське;
  • Мурахівський старостинський округ до складу якого увійшли села : Мурахівка, Велике Артакове, Тернівка, Калинівка, Новогригорівка, Біла Криниця, селище Березнегувате;
  • Сергіївський старостинський округ до складу якого увійшли села: Сергіївка, Новоочаків, Петропавлівка;
  • Новоукраїнський старостинський округ до складу якого увійшли села: Новоукраїнка, Федорівка, Романівка;
  • Маліївський старостинський округ до складу якого увійшли села: Маліївка, Червоний Став, Новосевастополь, Тетянівка, Нововолодимирівка, Новосергіївка та селище Добре;
  • Висунський старостинський округ до складу якого увійшли села: Висунськ, Семенівка, Пришиб, Одрадне, Василівка, Червонопілля, Любомирівка, Яковлівка, Веселий Кут;
  • Калузький старостинський округ до складу якого увійшли села Калуга, Соколівка, Калачеве, Маломихайлівське, Озерівка, Новоолександрівка.

Жодне із земельних питань не було розглянуто на пленарному засіданні, в зв’язку з відсутністю необхідної кількості депутатів для прийняття рішень.

 

На сесії побувала

Валентина СОМ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано