Як зберігати продукти в умовах тривалих відключень світла
Дата: 28.11.2022 11:15
Кількість переглядів: 89
Як відомо, українська енергосистема внаслідок масованих російських обстрілів зазнала безпрецедентних руйнувань, тому по всій Україні застосовуються графіки погоджених відключень від енергопостачання, а також можливі додаткові аварійні відключення.
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пропонує мешканцям населених пунктів міст і сіл як зберігати продукти та безпечно харчуватися в умовах відключень електроенергії.
Рекомендації мешканцям при відключенні світла:
- Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети, пункти по доочистці питної води, колодязі громадського користування.
- Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
- Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
- При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо).
- Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
- За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
- При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі, або на подвір’ї приватного сектору в герметичній тарі у безпечному місці. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається при температурі +4°С.
Дотримання вищеперелічених рекомендацій суттєво знизить небезпеку та допоможе уникнути харчових отруєнь, кишкових інфекцій і зберегти здоров’я.
Снігурівське управління ГУДПСС в Миколаївській
області (смт Березнегувате)