A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Що треба робити, щоб безпечно харчуватися під час війни

Дата: 23.12.2022 14:49
Кількість переглядів: 849

        Через військове вторгнення РФ багато українців опинилися в умовах, коли немає доступу до якісної їжі. Через постійні обстріли та стреси порушується режим харчування, не завжди є можливість купити овочі, молочні продукти, оскільки ціни постіно зростають

     Лікарі  надали низку рекомендаціHYPERLINK "https://www.facebook.com/phc.org.ua/posts/pfbid025GWDmGA3GU9BJoUXNyGANJmYPNaRfaPX5sUqbUaf4m2sRXqK4Kyg7XhD9BaZYpULl?__tn__=%2CO*F"й, як правильно харчуватися, щоб зберегти здоров’я в умовах війни.

        Для цього, за порадою фахівців, треба робити такі кроки:

  • Контролювати калорійність своєї їжі. Переселенці часто стикаються з білково-калорійним дисбалансом, що призводить до появи надлишкової маси тіла. У молодих людей та людей середнього віку це відбувається частіше через високий рівень споживання цукру та крохмалистої їжі - хліба, макаронних виробів тощо.
  • Використовувати принцип тарілки здорового харчування - білки, вуглеводи та жири однаково важливі, але раціон має бути збалансованим.
  • Щодня включати до раціону різноманітні цільнозернові злаки. Принаймні половина всіх вуглеводів повинна надходити від цільнозернових продуктів.
  • За можливості їсти різні фрукти та овочі. Половину добового раціону має складати рослинна їжа. За день необхідно спожити п’ять-шість порцій овочів та фруктів. Одна порція фруктів може складатися з одного середнього яблука або одного мандарина. Одна порція овочів включає один помідор чи дві невеличких морквини, чи одну склянку подрібненої свіжої білокачанної капусти.
  • Дотримуватися харчової безпеки та особистої гігієни – якщо не можете часто мити руки водою з милом, використайте антисептик зі вмістом спирту не менш як 70%. Мийте овочі та фрукти перед вживанням, якщо не маєте такої можливості, протріть їх серветкою з антисептиком. Не зберігайте відкриті консерви та готову їжу поза холодильником. Уникайте придбання домашніх консервацій, віддавайте перевагу консервам промислового виробництва.
  • Намагатися замінювати частину тваринного білка рослинним. Замість м’ясних консервів віддайте перевагу консервованим бобовим. Якщо є можливість готувати, чудовим вибором буде сочевиця.
  • Вживати молочні продукти. Зокрема, збільште споживання нежирного молока та молочних продуктів, таких як кефір, сметана, йогурт, сир тощо.
  • Пити більше чистої води, надавати перевагу несолодким напоям та продуктам, щоб зменшити споживання цукру.

Харчуйтесь правильно і збережете своє здоров’я.

 

 

                                      Снігурівське управління ГУДПСС в Миколаївській

                                         області  (смт Березнегувате)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано