Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В очікуванні весни? Як підготувати організм.

Дата: 03.03.2023 09:49
Кількість переглядів: 356

Усі ми очікуємо від весни чогось неймовірного. Пробудження життя, нові можливості, все цвіте і пахне, здається, що світ прекрасний.

    Але не встигнете ви зрадіти, як раптом починаєш шморгати носом, боротися з болем у горлі та неприємним кашлем. Адже весна — найбільш підступна для здоров’я пора року. За сонячним теплом ховаються холодні вітри, які призводять до застуд. Тому нам потрібно якнайкраще зміцнити організм до приходу весни, щоб насолоджуватися прогулянками, а не лікуватися.

    Підготовка імунітету відбувається у кілька етапів:

    Харчування. Найперше, що потрібно —  збалансувати харчування. 80% імунної системи розміщується у кишківнику, тому харчування відіграє фундаментальну роль! Важливо, щоб воно було збалансоване: від його якості залежить ваше самопочуття, заряд сил та енергії. Організм щодня повинен отримував білок, складні вуглеводи, корисні жири, вітаміни та мінерали. Наша імунна система залежить насамперед від білкової їжі. Її можна знайти у нежирному м’ясі, рибі, яйцях. Складні вуглеводи є у зернових продуктах: гречці, рисі, пшоні, ячмені. Корисні жири містяться в рослинному та риб’ячому жирі.

    Фізичні вправи. Важливо не забувати про спорт і займатися не лише навесні. Фізичні вправи допомагають тримати організм у тонусі, зміцнюють роботу м’язів. Крім того, заняття спортом покращують кровообіг, добре впливаючи на роботу мозку. Зайнятися спортом — це зовсім не означає ходити на годинні тренування у спортзал. Ви можете почати з десятихвилинної зарядки вдома і згодом помітити позитивні зміни.

    Стрес. Постійний стрес та перевтома ослаблюють наш імунітет. Тому потрібно стабілізувати режим сну. Оптимальна кількість сну становить 7–9 годин на добу. Спробуйте менше перебувати в негативних ситуаціях, уникати конфліктів та того, що псує вам настрій.

   Вітаміни та мінерали. Навесні настає авітаміноз, і багато людей біжать до аптеки по вітаміни. Але їх потрібно приймати лише після консультації з лікарем. Адже передозування вітамінами може мати серйозні наслідки.

    Вітаміни — важливий харчовий фактор. Вони потрібні людині не через свою енергетичну цінність, а через здатність регулювати перебіг хімічних реакцій в організмі. Вітаміни  потрібні щодня у раціоні. Без вітамінів і мінералів організм погано функціонує і може призвести до захворювання чи розвитку кількох патологій.

    Мінеральні речовини також важливі для нашого організму. Налічується понад 70 хімічних елементів у організмі людини. Вони є важливими компонентами скелета, біологічних рідин та сприяють передачі нервових імпульсів.

   Пам’ятайте, що піклуватися про свій організм потрібно завжди, а не лише у конкретну пору року. Це допоможе вам протистояти багатьом хворобам і поширеному зараз коронавірусу!

 

Джерело інформації: https://vikna.tv/styl-zhyttya/zdorovia-ta-krasa/v-ochikuvanni-vesny-yak-pidgotuvaty-organizm-do-cziyeyi-pory-roku/

 

Баштанське районне  управління ГУ ДПСС в

Миколаївській області  (смтБерезнегувате)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано