Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відповідальне батьківство

Дата: 29.03.2023 10:18
Кількість переглядів: 306

28 березня 2023 року за ініціативи директора інклюзивно-ресурсного  центру Березнегуватської селищної ради Олексія Бакая  та за участю працівників служби у справах дітей Березнегуватської селищної ради Світлани Швачко та Наталії Чабаненко  відбулася зустріч з батьками з багатодітних родин та родин, які потрапили в складні життєві обставини, на тему «Відповідальне батьківство».

Фото без опису

Фото без опису

Дану зустріч проведено з метою донести до батьків на скільки важливі доброзичливі взаємовідносини між батьками та дітьми. Дуже важливим стало питання до учасників заходу щодо недопущення дітьми вживання алкоголю, наркотиків та раннього сексу, що призводить до небажаної вагітності. Так як часто займаючись своїми власними справами батьки не приділяють достатньо уваги, неналежно виконують батьківські обов’язки по відношенню до виховання та навчання дітей. Важливо уміти зайняти дитину так, щоб вона довгий час не проводила в Інтернеті, який досить часто негативно впливає  на її розумовий та психологічний розвиток, а також інтернетні ігри, що можуть призвести до суїциду. Головне, щоб батьки уміли спілкуватися з дитиною, вчасно обійняти та приголубити доньку чи сина, цим самим проявляючи любов до них, адже якою б дорослою не була дитина, вона завжди потребує до себе уваги для того, щоб у майбутньому не мати занижену самооцінку та уміти побудувати своє власне життя. Якщо батьки ведуть не здоровий спосіб життя, зловживають алкогольними напоями та присутнє насильство одне до одного чи по відношенню до дитини, то їй в такій родинні некомфортно і вона починає жити сама по собі, не маючи захисту і опори, адже як ми «кораблик» назвемо так він і попливе.

Діти мають право на належне батьківське виховання і якщо батьки не виконують його, дитина має право звернутись за захистом своїх прав та інтересів до органу опіки та піклування.

  Також наголошено про те, що за неналежне виконання батьками свої обов’язків та порушення прав і законних інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб тягне за собою відповідальність відповідно до ст. 164 СКУ – позбавлення батьківських прав.

Директор інклюзивно-ресурсного центру Олексій Бакай провів цікаву бесіду для учасників заходу, в якому розповів як треба спілкуватись з дітьми, які методи спілкування є і як батьки повинні відноситись до своїх дітей. Ознайомив присутніх  з типами особистості та методами їх виховання. Зосередив увагу учасників на тому, які  наслідки для родини і для дитини можуть бути, коли батьки не мають порозуміння з дітьми, не цікавляться справами дітей, навчанням!

Учасники заходу задавали питання та цікавились  як вирішити конфлікти з дітьми.

Захід пройшов у дружній обстановці, всі учасники були активні,  проявляли ініціативу і залишились задоволені.

Висловлюємо подяку всім учасникам заходу і маємо надію на те, що кожен виніс для себе корисне, що позитивно вплине на взаємовідносини між батьками і  дітьми!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано