Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

БАЖАЮЧИХ СТВОРИТИ ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ!

Дата: 29.03.2023 15:51
Кількість переглядів: 404

Фото без описуДитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) - це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п'яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загальна кількість дітей не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. 
Вихованці проживають і виховуються у такій сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації - до його закінчення.

Діти, які виховуються в будинку сімейного типу не втрачають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, за ними зберігаються всі пільги, передбачені чинним законодавством України.

Дитячий будинок сімейного типу є тимчасовою формою влаштування дітей, оскільки розглядаються варіанти повернення їх в біологічну сім'ю або усиновлення іншими людьми (при встановленні контакту).

Батьками-вихователями можуть бути повнолітні та працездатні особи, середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не може бути меншим за розмір прожиткового мінімуму.

Батьки –вихователі є законними  представниками вихованців без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров'я, фізичний і психічний розвиток дітей.

На виховання кожної прийомної дитини щомісяця місцевим управлінням соціального захисту населення виплачується державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Батькам-вихователям виплачується грошове забезпечення у розмірі 35 % від соціальної допомоги на кожну дитину-вихованця, але не більше п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Тим, хто паралельно виконує обов’язки вихователя, зараховується в загальний трудовий стаж, тобто здійснюються видатки на сплату за них єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Наразі на території Березнегуватської селищної ради функціонує 2 будинки сімейного типу, в яких виховується 12 статусних дітей.

Якщо у Вас виникли запитання з приводу створення дитячого будинку сімейного типу, то Вас радо зустрінуть у службі у справах дітей Березнегуватської селищної ради і знайдуть відповіді на Ваші звернення.

Якщо ви впевненні, що ви не байдужі до дитячої долі, і можливо, саме ви зможете допомогти дитині-сироті відчути батьківську любов та турботу створивши для неї нову сім’ю, то просимо звертатись за адресою: вул. Миру, 98 (каб. № 7) смт Березнегувате.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано