Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Щодо проведення поминальних днів

Дата: 19.04.2023 08:37
Кількість переглядів: 362

Фото без описуШановні мешканці громади! Наближаються поминальні дні, дні під час яких ми відвідували могили на кладовищі, несли квіти і вінки, роздавали милостиню, цукерки та паски на помин душі померлих рідних. 

Поминальні дні вже другий рік відбуватимуться в умовах повномасштабної війни. Отож, з метою вашої безпеки під час відвідування кладовищ:

  • Пам'ятайте про небезпеку мінування, особливо на територіях, де велися активні бойові дії та, незважаючи на усі проведені заходи, залишається загроза знаходження вибухонебезпечних предметів.
  • Не створюйте скупчення людей на кладовищах і в храмах.
  • Не влаштовуйте на кладовищах поминки, застілля, не вживайте там алкогольні напої – будьте пильні, уважні та обережні.
  • Не ігноруйте сигнали «Повітряної тривоги».
  • Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, особливо при використанні джерел відкритого вогню (свічок).
  • Слідкуйте за дітьми, говоріть з ними про небезпеку, яка виникає під час виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.
  • У разі виявлення вибухонебезпечних предметів – телефонуйте за номером 101.

Враховуючи, що на території нашої громади велися бойові дії, досвід розмінування територій, оперативну обстановку, інформацію Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, просимо за можливості утриматись від відвідування кладовищ, особливо тих, що зазнали обстрілів, та культових закладів.

Роботи з обстеження кладовищ на наявність вибухонебезпечних предметів тривають. Однак значна кількість рослинності та металевих конструкцій на кладовищах унеможливлюють використання металошукачів і ускладнюють проведення обстежень стандартними методами. Як наслідок –  неможливо стовідсотково гарантувати відсутність на територіях обстежених кладовищ вибухонебезпечних предметів.

Тому будьте пильними та обережними! Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано