Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ЗАХИСТ ТА БЕЗПЕКА ПРАЦІВНИКІВ - ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ РОБОТОДАВЦІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 27.04.2023 10:41
Кількість переглядів: 241

Щорічно 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. В Україні цього року  він проходить в умовах воєнного стану.

На тлі війни, бомбардувань, численних жертв та страждань питання безпеки і здоров’я людей набувають ще більшої уваги.

У цей важкий час ряд підприємств та установ, у тому числі комунальних, продовжують забезпечувати належну життєдіяльність нашої об’єднаної територіальної громади, зміцнюючи тили країни.

Відповідно до діючого законодавства України до обов’язків роботодавця входить створення безпечних умов праці для працівників, зокрема: проведення аналізу (атестації) робочих місць, виявлення усіх небезпечних факторів, які впливають на здоров’я людини під час трудової діяльності, проведення відповідних інструктажів з питань охорони праці тощо.

Водночас в умовах воєнного стану роботодавцям подекуди самим доводиться приймати рішення щодо вжиття заходів для захисту своїх працівників.

Насамперед керівники мають дбати про те, як організувати роботу так, щоб у працівників була можливість швидко перейти у безпечне місце (бомбосховище), отримати медичну допомогу або швидко повернутися додому.

Під час військових дій ігнорування елементарними правилами безпеки на робочих місцях може призвести до невиправданих жертв та травмувань, тому слід не нехтувати правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Дбайте про своїх працівників! Бережіть себе та оточуючих!

Березнегуватська селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано