A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Понад 80% звернень громадян до кіберполіції – про шахрайство – Юрій Виходець

Дата: 03.05.2023 11:24
Кількість переглядів: 249

Про головні правила захисту грошей на банківських картках, а також про викриття інтернет-аферистів розповів начальник Департаменту кіберполіції в ефірі телемарафону “Єдині новини”. Він наголосив, що чим більше громадян буде дотримуватися правил кібергігієни, тим менше у шахраїв буде можливостей для заробітку.

«Найпопулярніші схеми зловмисників – продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства та фішинг. Від початку повномасштабної війни додалися ще схеми псевдоевакуаційних перевезень з регіонів, де точаться бойові дії, а також надання в оренду неіснуючого житла. Також ми викриваємо схеми псевдоволонтерських зборів грошей», - розповів Юрій Виходець.

Керівник кіберполіції порекомендував громадянам насамперед переказувати гроші на благодійність лише перевіреним особам або офіційним фондам. «Завжди звертайте увагу на наповнення сторінки волонтера, дату завантаження матеріалів, кількість підписників, у більшості публічних діячів профілі в соцмережах верифіковані, на це також варто звертати увагу», - наголосив він.

Для захисту грошей на банківських рахунках Юрій Виходець закликав громадян не повідомляти стороннім дані банківських карт, не переходити за сумнівними гіперпосиланням, а для купівлі-продажу обирати лише перевірені сервіси.

За інформацією Кіберполіція


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано