A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як безпечно зберігати дані

Дата: 19.05.2023 14:08
Кількість переглядів: 396

Зберігайте важливі особисті файли в зашифрованому вигляді або в прихованих папках та альбомах. Для цього:

Для пристроїв Samsung: використовуйте секретну папку Knox. До неї можна перенести деякі застосунки, фото та інший контент.

Для усіх пристроїв Android: Галерея – Альбоми – натисніть та утримуйте необхідний альбом – у додатковому меню оберіть Приховати.

Або: Галерея – Альбоми – проведіть пальцем по екрану згори донизу – відкриється прихована папка, на яку треба встановити пароль чи графічний ключ.

Або функція “Друге сховище” (є в деяких Android-пристроях).

Для iPhone, iPad або iPod touch: Фотографії – оберіть фотографію чи відео, які потрібно приховати, – натисніть кнопку Більше – Сховати – підтвердьте.

Для обміну інформацією і листування використовуйте шифрування. Для електронної пошти це може бути асиметричне PGP-шифрування, для якого існують спеціальні програми, а для месенджерів – зашифровані чати й повідомлення, що зникають за деякий час. Це забезпечить конфіденційність ваших даних, якщо ваш комп’ютер, телефон або обліковий запис електронної пошти буде зламано. Хакери не зможуть прочитати ваші повідомлення, не маючи ключа шифрування.

Зберігайте копії важливих файлів у хмарному сховищі. Наприклад, Dropbox, OneDrive, Google Drive тощо. Звідти ви зможете відновити дані, якщо телефон буде зламаний. Також зробіть резервні копії важливих документів на окремих пристроях або в захищених хмарних сховищах. Коли хакери отримують доступ до пристрою, не завжди можна відновити інформацію.

Не зберігайте у пам’яті смартфона інформацію, яка може вам зашкодити в разі окупації та обшуку. Одразу видаляйте такі файли та чати з памʼяті смартфона. А те, що важливо зберегти, попередньо завантажуйте в хмарне сховище.

Зазначимо, що рекомендації розроблено проєктом Dovidka.info від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП спільно із Держспецзв’язку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано