A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Сесія селищної ради: допомога ЗСУ, важливі рішення та згуртованість на благо громади

Дата: 25.05.2023 10:01
Кількість переглядів: 286

Березнегуватська громада, як і багато інших в Україні, зазнала лиха, проблем та нових викликів через повномасштабне вторгнення росії.  Але спільна біда об’єднала українців  і зробила сильнішими.  Днями депутати селищної ради зібралися на тридцять першу позачергову сесію селищної ради VIII скликання.

Спільні комісії – спільні турботи

Пленарному засіданню передувало спільне засідання постійних комісій, вела яке депутатка Марина Поліщук.  На порядку денному 15 питань, які до цього опрацьовували на профільних комісіях. Тож на момент спільного розгляду вже кожен з присутніх народних обранців детально знає про що йде мова у кожному проєкті рішення. Спочатку заслухали інформацію начальника відділу соціально-економічного, агропромислового розвитку, інвестицій та трудових відносин Альону Кузнецову – про внесення змін до Порядку виділення та використання коштів з бюджету селищної територіальної громади у формі підтримки Дитячій оздоровчій базі відпочинку ім.М.В.Башкірова. Далеко за межами району знали про цю перлину Березнегуватщини, тисячі дітлахів відпочивали там, зберігши лише найкращі спогади про той час: чудове місце в сосновому лісі, затишні будиночки, сучасний величезний басейн… Внаслідок ворожих обстрілів базу відпочинку зруйновано.  Зараз складно оцінити масштаб збитків.  Але при обговоренні депутати наголошували: потрібно призначити керівника, бухгалтера, охоронців, для збереження того, що лишилося.

З наступних кількох питань порядку денного доповідала завідувач сектору із соціальних питань селищної ради Наталія Круц. Зокрема, про внесення змін до програми «Турбота», а саме, про затвердження Порядку надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям захисників та захисниць України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, спричинених військовою агресією російської федерації проти України. Йшлося про виплати в сумі 20 тис.грн.

Одні з головних питань, які завжди не минають без обговорення, це бюджетні. Спочатку заслухали Ірину Слісаренко – начальника фінансового відділу селищної ради. Докладно й обґрунтовано роз’яснила доповідач, які зміни внесено до бюджету громади на 2023 рік. Питання щодо проекту Березнегуватського ліцею обговорили детально, вислухавши всі пропозиції, зауваження та поради. Та й як тут не обговорити, адже сума про яку йдеться, майже 10 млн. грн. (виготовлення проекту),  щоб отримати 200 млн. грн. на будівництво. Відповідальність висока, тож і рішення важливе винесли на розгляд сесії.

Погодили й проект рішення про затвердження звіту про виконання бюджету селищної територіальної громади за січень – березень 2023 року. До речі, на офіційному сайті селищної ради є інформація по звіту.

Серед питань порядку денного: про комунальне майно, земельні, різне.

Березнегуватщина передала автобус на потреби ЗСУ

 Варто окремо сказати, що депутати погодили рішення про безоплатну передачу шкільного автобуса для ЗСУ. Наразі цей транспортний засіб вже у розпорядженні 79-ї бригади, яка виконує бойові завдання на Бахмутському напрямку.

При обговоренні під час засідання порушували ще ряд проблемних питань. М.Поліщук - про виділення коштів на проведення громадських робіт у населених пунктах громади, тим більше, що держава виділяє 50% на співфінансування.  В.Доценко – щодо встановлення пільгових тарифів для власників земельних ділянок, територія яких була під обстрілами. Розглянули всі питання і після невеличкої перерви – пленарне засідання позачергової сесії.

Відкрив і вів сесію селищний голова Сергій Бойко. Загалом,  участь у засіданні взяли 17 депутатів: С. Бєлокопитов, Л.Бойкова, І.Богуш, В.Доценко, Володимир Доценко, А.Долина, О.Зарецький, А.Ізбаш, О.Кордик, Л.Коваленко, С.Масюткін, Т.Мальчикова, В.Манжос, М.Поліщук, В.Хохлова, С.Юрченко.

Оскільки кожне питання було детально опрацьовано, тож врахувавши пропозиції та зауваження, всі рішення було ухвалено. Селищний голова подякував депутатам за роботу і закрив пленарне засідання позачергової сесії.

Світлана ЛУКАШЕНКО

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано