Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Пам'ять про дітей, які загинули

Дата: 07.06.2023 11:45
Кількість переглядів: 350

         На території України триває війна, що забирає у дітей не лише дитинство, а й, на жаль, життя. Багатьом доводилося виживати в прифронтових областях, втрачати рідних, зазнавати насилля й помирати від рук окупантів. 

         4 червня в Україні вшановують пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Цього ж дня посадовими особами Березнегуватської селищної ради вшановано пам’ять усіх безневинно убитих українських дітей на засіданні виконавчого комітету хвилиною мовчання та покладанням  квітів до пам’ятника одного із загиблих.

Фото без опису

         Березнегуватська селищна територіальна громада з 2022 року розташована в районі проведення воєнних (бойових) дій і відноситься до  території на якій велися бойові дії. Села нашої громади потерпали від обстрілів окупантів, від яких страждали мешканці сіл, а найголовніше діти. В період з 24.02.2022 по 07.06.2023 на нашій території, на превеликий жаль, загинуло двоє дітей, а шестеро  отримали поранення осколками.

         Дирій Олександр Андрійович, 20.12.2013 р.н, проживав у с. Висунськ Баштанського району Миколаївської області. Хлопчик зростав у багатодітній родині, був слухняним, відповідальним, чесним, турботливим, мав дружні стосунки з однокласниками. Під час обстрілу російською федерацією з РСЗО Олександр грався на власному подвір’ї  із сестрою та братом, які забігти до будинку, а він не встиг… Дитину убило осколком. Хлопчику встановлено пам’ятник за кошти небайдужих односельців.

        Родина загиблого змінила місце проживання, переїхавши  до Хмельницької області.

        06 червня 2023 року старостою Висунського старостинського округу Кривошеєм Сергієм Володимировичем спільно із начальником служби у справах дітей Швачко Світланою Володимирівною вшановано пам’ять Олександра, біля його могили, хвилиною мовчання. Також покладено квіти та поставлено лампадку.

       Інша дитина Третякова Діана Сергіївна, 13.06.2008 р.н., проживала та була зареєстрована в с. Мурахівка Баштанського району Миколаївської області. Але родина дівчинки  на початку війни переїхали до с. Бобровий Кут Великоолександрівського району Херсонської області і на момент обстрілу дівчинка проживала з батьками у вищезазначеному селі.

       Діана отримала осколкові поранення несумісні з життям. Її поховали у              с.  Мурахівка і на даний час мати Юлія проживає у смт Березнегувате. Діана була доброю, щирою, спокійною, врівноваженою, працьовитою, товариською, турботливою та відкритою дівчинкою. В той роковий день дитина  була на подвір’ї з братом.

       Захід вшанування загиблих дітей повинен стати ще одним потужним мотиватором нашої боротьби за життя, за майбутнє України!

 

 

Начальник служби                                                            Світлана ШВАЧКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано