Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 21.07.2023 16:06
Кількість переглядів: 213

Фото без описуОдним з найбільш актуальних питань держави – є забезпечення належних умов для гарантування безпеки, охорони здоров’я, навчання, виховання, фізичного, психічного, соціального, духовного та інтелектуального розвитку дітей, тому одним з пріоритетних напрямків в роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, у сфері санітарного законодавства – є підготовка закладів освіти до нового навчального року. В загальноосвітніх навчальних закладах повинні бути створені умови спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я дітей, запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, забрудненню навколишнього середовища, такими, що відповідають вимогам чинних санітарних норм.

👉 При підготовці закладів освіти до нового навчального року, пропонуємо органам місцевого самоврядування, начальникам управлінь (відділів) освіти та керівникам закладів, керуватися наступними нормативними документами:

– Рекомендації ДСНС щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти, згідно наказу МВС України від 09 липня 2018 року N 579 та інші документи з цього питання, актуальні на момент відкриття закладів;

– Закон України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” від 24 лютого 1994 року N 4004-XII;

– Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04. 2000 року

N 1645-III;

– Закон України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення»;

– ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»;

– Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р.;

– Постанова КМУ від 24 березня 2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;

– Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР.

З урахуванням вимог діючих нормативних актів, освітній процес не зможуть відновити заклади, в яких не будуть створені умови, що відповідають чинним нормативним вимогам.

📌 Основні завдання при підготовці навчальних закладів до нового навчального року:

– наявність та відповідне облаштування укриття, згідно вимог Рекомендацій ДСНС щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти;

– приведення санітарно-технічного стану навчальних приміщень, приміщень харчоблоку – у відповідність до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р.;

– забезпечення навчального закладу водою гарантованої якості, організація проведення виробничого контролю якості питної води, згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»;

– створення в навчальному закладі умов для організації повноцінного, збалансованого, раціонального харчування, згідно вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України №2205 від 25.09.2020р., Постанови КМУ від 24.03. 2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР.

Джерело інформації : https://dpssmk.gov.ua/

 

Баштанське районне управління ГУ ДПСС в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано