Рекомендації управлінням (відділам) освіти райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міських рад про включення вимог законодавства про харчові продукти до договорів про надання послуг з організації харчування дітей та/або постачання хар
1. При наданні послуг з організації гарячого харчування оператор ринку повинен надати:
1.1. Інформацію з Державного реєстру операторів ринку харчових продуктів, або копія рішення про державну реєстрацію потужності (пункт 4.4. наказу Мінагрополітики від 10.02.2016 №39;ст.25 Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
1.2. Акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти (наказ Міністерства економіки України від21 січня 2022 року № 143-22).
1.3. Акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР (наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від08 серпня 2019 року № 446).
2. Оператор ринку, що здійснюєпостачання сировини та харчових продуктів повинен надати:
2.1. У разі діяльності пов’язаної з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження (холодильний склад, бійня, потужність з розбирання та обвалювання м’яса, виробництва м’ясних напівфабрикатів,переробки рибних продуктів, виробництва молочних продуктів, виробництва яєць)– копію експлуатаційного дозволу (стаття 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
2.2. У разі діяльності оператора ринку, яка не вимагає отримання експлуатаційного дозволу - інформація про присвоєння реєстраційного номеру потужності (пункт3.5 наказу Мінагрополітики від 10.02.2016 №39; статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
2.3. Акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти (наказ Міністерства економіки України від 21 січня 2022 року № 143-22).
2.4. Акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР (наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08 серпня 2019 року № 446).