A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Спільне засідання постійних комісій та сесія селищної ради

Дата: 30.01.2024 14:38
Кількість переглядів: 96

26 січня 2024 року під головуванням секретаря селищної ради Світлани Юрченко відбулася сорокова сесія селищної ради восьмого скликання. Участь в пленарному засіданні взяли 17 депутатів селищної ради.

До порядку денного пленарного засідання було включено 20 питань. Пленарному засіданню передувало спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому було детально обговорено всі питання (крім земельних питань, які були розглянуті на профільній постійній комісії).

Активне обговорення у депутатів викликали проєкти рішень: про пропозиції щодо перейменування назв сіл Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області та про перейменування назв вулиць, провулків населених пунктів Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області. Після обговорення та врахування всіх зауважень та пропозицій депутатами було прийнято рішення звернутися з клопотанням до Верховної Ради України щодо врахування пропозицій Березнегуватської селищної ради при перейменуванні 4 населених пунктів Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області, а саме: с. Новоросійське на с. Козацьке, с. Червонопілля на с. Краснопілля, с. Червоний Став на с. Тихий Став, с. Червоний Яр на Терновий Яр. Враховуючи пропозиції щодо увіковічення у найменуваннях вулиць захисників України, а також зміни назв вулиць (провулків), що стосуються російської імперської політики (російської колоніальної політики), враховуючи громадську думку депутатами прийнято рішення про перейменування 48 вулиць (провулків) населених пунктів громади. Загалом  розглянули 21 питання порядку денного, а саме:

1. Про встановлення податкових пільг зі сплати земельного та єдиного податку за земельні ділянки, непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами на території Березнегуватської селищної ради.

2. Про утворення конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу реалізації програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими організаціями, діяльність яких має соціальну спрямованість, для надання фінансової підтримки на конкурсній основі.

3. Про прийняття до комунальної власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради внеску у натуральній формі – колісний екскаватор-навантажувач CUKUROVA 888.

4. Про прийняття до комунальної власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради внеску у натуральній формі  – станція автоматичного управління AQUA-IDM-TPS тип 1.S.1D 2,2 кВт з перетворювачем частоти 3,0 кВт до насосу 2,2 кВт.

5. Про прийняття до комунальної власності територіальної громади Березнегуватської селищної ради тимчасової споруди для життєзабезпечення жителів громади.

6. Про пропозиції щодо перейменування назв сіл Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області.

7. Про перейменування назв вулиць, провулків населених пунктів Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області.

8. Про депутатський запит депутата Березнегуватської селищної ради восьмого скликання Доценко Вікторії щодо водопостачання мешканців смт Березнегувате.

9. Про депутський запит депутата Березнегуватської селищної ради восьмого скликання Манжоса Валерія.

Також депутати  підтримали 7 земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано