Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2024 13:20
Кількість переглядів: 87

Фото без опису    8 травня 2024 року в Україні вперше відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відповідне рішення було закріплене в Законі України “Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”, прийнятому Верховною Радою у 2023 році.
    Закон встановлює, що єдиним Днем пам’яті та перемоги в Україні є 8 травня. Саме цього дня наша держава разом з іншими країнами Європи відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Символом 8 травня є червоний мак – міжнародний знак пам’яті про жертви збройних конфліктів.
Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над злом нацизму, нагадування про світову катастрофу, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.
     У той час, коли російська пропаганда активно культивує міфи про Другу світову війну й використовує свою нібито «виключну роль» у ній, ми згадуємо, якою дорогою ціною далась перемога в 1945 році. Ми вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом, а також мирних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації, дітей війни, примусових робітників.
    Перемога над нацизмом була здобута завдяки неймовірній концентрації всіх сил, взаємодопомозі, консолідації та мобілізації суспільства, солідарності народів і повного перелаштування економічного, політичного й соціального життя в інтересах боротьби зі злом. Ця історія добре ілюструє, в який спосіб спільноти досягають важливих перемог.
      Сьогодні українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. Нині в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано