Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Березнегуватська громада активно працює над Стратегією розвитку та плануванням проєктів відновлення

Дата: 07.06.2024 15:07
Кількість переглядів: 219

Ефективне відновлення та розвиток громад України неможливе без розробки якісних планувальних документів, які би враховували потреби усіх мешканців та пропонували довгострокове бачення соціально-економічного зростання.

Саме з метою формування чітких планів щодо відбудови та зростання громади, 4 червня у Березнегуватому відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади на період до 2027 року.

Фото без опису

“Ще до війни наша громада була дотаційною, тож сьогодні ми дуже розраховуємо на підтримку у відновленні від держави та міжнародних партнерів. Ми розуміємо, що стратегічний план - це важливий інструмент, що дозволить громаді залучати зовнішні кошти та грамотно їх використовувати, фокусуючись на пріоритетних напрямках та проєктах”, - зазначив під час обговорення голова громади Сергій Бойко.

До засідання також долучилися депутати Березнегуватської селищної ради, представники локального бізнесу та громадського сектору, команда ініціативи “Інклюзивне відновлення за лідерства громад” (CLIR), яка надає експертну підтримку громаді у розробці Стратегії розвитку, а також делегація посольства Канади в Україні, що перебувала в громаді з робочим візитом.

“Ми не перестаємо захоплюватися сміливістю українців, які всупереч військовим діям, руйнуванням та втратам готові рухатись вперед та розвивати свою громаду. Це честь для Канади підтримувати Україну в такий складний час”, - наголосила Хезер Патерсон, старший аналітик Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади.

Фото без опису

Нагадаємо, що у 2022 році на частині території громади велись активні бойові дії. Як результат - значних пошкоджень та руйнувань зазнали житлові будинки і громадська інфраструктура, що змусило мешканців тікати в інші, більш безпечні громади. Суттєво втратив і сільськогосподарський сектор. Так, зазнали суттєвих пошкоджень майже 20% підприємств громади, були частково знищені врожаї, виробничі потужності, складські приміщення, сільськогосподарська техніка та обладнання, а частина сільгоспугідь залишаються або заміновані, або ж потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.

Незважаючи на глибину всіх проблем, з якими сьогодні стикається громада, вона має сильні сторони, над визначенням яких працювали учасники робочої групи.

Зокрема, серед таких мешканці громади зазначили наявність потужного сировинного потенціалу для розвитку сільськогосподарської переробки, досвід у сфері розвитку альтернативної енергетики (зокрема, сонячної і вітро генерації), налагодженої взаємодії з місцевими підприємцями, зокрема фермерами, які створюють міцний фундамент для розвитку громади.

Наступними кроками на шляху до розробки Стратегії розвитку громади стане узгодження результатів аналітичної частини документу та визначення стратегічних цілей та проєктів для їх реалізації.

Стежити за розробкою Стратегії та ознайомитися з усіма напрацьованими матеріалами можна за посиланням:

https://berezneguvatska-gromada.gov.ua/strategii-rozvitku-berezneguvatskoi-ob%E2%80%99ednanoi-teritorialno-gromadi-11-53-13-22-02-2021/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано