Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Переслідування українських громадян в 🇺🇦Криму російською окупаційною адміністрацією за так звану «держзраду»

Дата: 28.08.2024 12:42
Кількість переглядів: 27

Фото без описуЗ початку окупації Криму в 2014 році спостерігалися переслідування російськими силовиками громадян України за релігійними та політичними мотивами. За найменший спротив окупантам людей викрадали, затримували та незаконно судили за нібито «екстремізм» чи «тероризм».

З тривалістю окупації репресії окупантів щодо жителів Криму тільки посилюються. Так, в окупаційних «судах» почали з’являтись протиправні «справи» за звинуваченнями у нібито «держзраді».

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

➡ Протягом 2022 року окупанти повідомляли про щонайменше три справи, у 2023 р. – шість, у 2024 р. (лише за перше півріччя) – 18 справ про так звану «держзраду», де громадян України звинувачують у нібито передачі інформації українським спецслужбам про переміщення російської техніки, про стан фортифікаційних оборонних споруд або ж нібито підготовку диверсійних дій на стратегічних військових об’єктах окупантів в Криму.

Крім того, у зв’язку з широкомасштабною агресією російської федерації проти України, громадяни України активно долучилися та продовжують долучатися до 🪖Збройних сил України. Зараз же спостерігається тенденція, коли окупаційна адміністрація заочно судить українських військовослужбовців з Криму за участь у бойових діях проти російських загарбників.

Відомо про щонайменше пʼять відкритих заочних «кримінальних справ» проти українських військовослужбовців родом з Криму станом на серпень 2024 року. Окупаційний «суд» заочно присудив всім військовослужбовцям позбавлення волі від 16 до 21 року та оголосив їх у міжнародний розшук. Деталей справ та імена незаконно обвинувачених громадян України не розголошуються.

Подібну практику переслідувань громадян України за «держзраду» можна спостерігати і на інших окупованих територіях України.

❗️Незаконні судові справи щодо громадян України – це послідовне порушення міжнародного гуманітарного права. Державі-окупантці заборонено встановлювати власне законодавство на окупованих територіях та заборонено «судити» військовослужбовців іншої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано