Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Покладіть руку на серце й скажіть собі щось на зразок: «Те, що відбувається зі мною, насправді важко й мені зараз страшно. Але я маю сили, щоб подолати це. Я не один».

Дата: 28.08.2024 15:08
Кількість переглядів: 32

Фото без описуПоєднання фізичного дотику й добрих слів протягом усього 20 секунд – це ефективна практика, яку ми можемо зробити самі для себе, коли немає поруч когось, хто міг би нас підтримати.

Це лише одна з вправ самоспівчуття від клінічного психолога й викладача психіатрії в Гарвардській медичній школі, який є відомим дослідником усвідомленості Кріса Гермера.

Науковець наголошує, що самоспівчуття - це не про егоїзм, слабкість чи жалість до себе, а дієвий інструмент посилення власної стійкості.

🎙 Як співчуття до себе допомагає проживати труднощі, долати самотність і відчуття ізольованості й чому доброта в ставленні до себе поліпшує наші стосунки з іншими він розповів в новому епізоді сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?.

Свої слова підтверджує науковою експертизою: «Нашу усвідомленість обмежує страх, який живе в тілі. Дослідження показують, що самоспівчуття збільшує варіабельність серцевого ритму й тонус блукаючого нерва, а це означає, що самоспівчуття створює фізіологію безпеки. Також самоспівчуття зменшує збудження симпатичної нервової системи, знижує рівень кортизолу й адреналіну, підвищує активність парасимпатичної нервової системи, яка відповідає за стан спокою».

Конспект інтерв'ю тут: https://www.village.com.ua/.../354063-prostimy-slovami-4...

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

▫️ Apple Podcasts - https://apple.co/4fT0vXQ

▫️ SoundCloud - https://bit.ly/4dOVMVc

▫️ Spotify - https://spoti.fi/3YUnRWP

▫️ YouTube Music - https://bit.ly/4fWAl6E

▫️ YouTube - https://bit.ly/4dWKr5H

ℹ️ Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано