A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ВІДПУСТКА ЗА ВЛАСНИЙ РАХУНОК ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 14.12.2022 11:44
Кількість переглядів: 754

На період дії воєнного стану законодавчо розширено перелік умов, за яких працівник може оформити свою відсутність на роботі (Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 року № 2136-IX, далі Закон № 2136).

Так за згодою роботодавця під час воєнного стану працівник може отримати :

  • відпустку без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та роботодавцем – до 15 календарних днів на рік (частина 1 статті 26 Закону про відпустки);
  • відпустку без збереження заробітної плати за згодою сторін, без обумовлення строку, протягом періоду дії воєнного стану (частина 3 статті 12 Закону 2136);
  • відпустку за свій рахунок за згодою сторін на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України (частина 3 статті 26 Закону про відпустки).

ВАЖЛИВО! Новий вид відпустки за власний рахунок запровадили з 19.07.2022 (Законом України «про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. №2352- IX).

Тепер роботодавець має обов”язково надати відпустку без збереження зарплати за заявою працівника, що виїхав за межі території України чи набув статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Тривалість такої відпустки визначена в заяві працівника, але не може перевищувати 90 календарних днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано