Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Оголошення

УВАГА! Африканська чума свиней!

   Останнім часом в областях України в тому числі сусідніх з Миколаївською, відмічається погіршення епізоотичної ситуації через збільшення кількості випадків захворювання свиней(свійських, диких) на африканську чуму свиней (далі- АЧС).   Згідно повідомлення про виявлення захворювання на африканську чуму свиней від 08 грудня 2023 року Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, виявлено АЧС в особистому селянському господарстві гр. Колпака Анатолія Миколайовича, за адресою: вул. Першотравнева, 71/1, с. Борозенське. Борозенської об’єднаної територіальної громади, Бериславський район, Херсонська область.    В разі виявлення захворювання, або загибелі свиней, просимо повідомити Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївської області, за тел: 0968402421  Олександр Рисан.

14:37:23 13.12.2023

Щодо зарахування до страхового стажу періоду роботи в колгоспі після 1965 року на підставі показань двох свідків, які знають заявника по спільній з ним роботі та мають документи про період роботи в колгоспі

Пунктом 18 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 № 637 (далі - Порядок № 637) передбачено, що за відсутності документів про наявний стаж роботи та неможливості одержання їх внаслідок ліквідації підприємства, установи, організації або відсутності архівних даних, стаж роботи встановлюється на підставі показань не менше двох свідків, які б знали заявника по спільній з ним роботі на одному підприємстві, в установі, організації (в тому числі колгоспі) або в одній системі та мали документи про свою роботу за час, стосовно якого вони підтверджують роботу заявника.

15:29:09 12.12.2023

Згадуємо прості техніки дихання, які стануть у пригоді в стресових ситуаціях

«Дихання по квадрату» — одна з найпоширеніших технік, яка допоможе опанувати емоції, знизити відчуття тривожності, наситить організм киснем. Вона не потребує особливих умов, тож виконати її можна будь-де: вдома, в машині, в школі чи в укритті.

15:17:07 12.12.2023

«Ми продовжуємо викривати та блокувати корупційні схеми!» – керівник першого слідчого відділу ДБР

У вівторок, 12 грудня, відбувся брифінг за участі керівника першого слідчого відділу ТУ ДБР у м. Миколаєві Сергія Козюри. Говорили на такі теми: вжиті заходи, спрямовані на недопущення корупційних проявів; викриття злочинів, які спричинили збитки державі; протидія неправомірним вигодам та викриття хабародавців; сфера національної безпеки і оборони: кримінальні провадження; заочні та спеціальні розслідування щодо військовослужбовців та правоохоронців, які зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях тощо. Відео з брифінгу тут:

14:55:24 12.12.2023

Як спілкуватися з військовими, які щойно прибули з фронту❓

Ви міцно обіймаєте батька, брата чи сестру, вашу кохану людину, яка ще вчора ночувала в окопі під обстрілами. Чи думали ви, що скажете в цей момент? Про що запитаєте вдома? Як будете слухати численні історії або ж довгу тишу? Важливо пам’ятати, що тепер ваші рідні чи товариші мають особливий досвід. А фізіологічний стан, в якому вони перебували, відрізнявся від того, в якому ми звикли жити щодня. Фактично людина тривалий час була на межі життя і смерті, а це вплинуло на її свідомість і на те, яким вона бачить світ довкола. Знадобиться певний час, аби минули надмірне збудження, тривожність та підсвідоме очікування небезпеки. Нехай поради психологинь Тетяни Сіренко та Наталії Зарецької допоможуть вам дібрати правильні слова: Перш за все, подбайте про відчуття безпеки довкола людини. Адже психіці потрібно більше часу, ніж тілу, щоб повернутися до звичного життя; Не створюйте додаткових провокацій, не робіть сюрпризів; Не ставте тригерних запитань («Що ти відчував, коли вбивав?»); Пам’ятайте: сумм, туга, лють, агресія, які можуть прориватися назовні вдома, адресовані не вам. Так проявляються не докінця пережита ненависть до ворога, тривалий стресс і втома. У таких випадках згадуйте про 3 головних правила спілкування: не жаліти, поважати, підтримувати; Найболючіше, що можуть почути захисники: «навіщо ти туди поїхав/ла?», «ми тебе туди не посилали». Не варто такого говорити ні вголос, ні подумки, адже іноді ми «мовчимо» дуже виразно. Якщо ви не можете змиритися з тим, що близька людина на війні, або вам важко підібрати правильні слова для спілкування, зверніться до психолога. Фахівець допоможе розібратися, звідки береться внутрішня незгода, та підкаже, як не зробити боляче. Рекомендації розроблено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олена Зеленська.

10:40:33 12.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано