Березнегуватська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Оголошення

Олександра Матвійчук, правозахисниця, голова Center for Civil Liberties / Центр громадянських свобод, лауреатка Нобелівської премії – у ході третього Summit of First Ladies and Gentlemen про речі, які допомагають триматися під час документування воєн

«У лютому 2014-го року ми відправили мобільні групи в Крим, Луганську та Донецьку області. Тоді ми не розуміли, що почалася війна. Не розуміли, скільки вона триватиме. Але одразу почали фіксувати викрадення, катування, сексуальне насильство і умисні вбивства цивільних людей на окупованих Росією територіях. Я особисто опитала сотні бранців, які пережили полон. Це дійсно страшні історії. Людей били, ґвалтували, забивали в дерев'яні ящики, їм відрізали кінцівки, під’єднували струм до геніталій.

16:03:53 21.11.2023

Шановні жителі громади!

21 листопада – День Гідності та Свободи. Це – День вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. З незламною і нескореною душею український народ постав перед всім світом, обираючи для себе за найвищу цінність – честь, гідність, свободу свого народу, проявивши свою готовність до активності, єдності і заради майбутнього – відданої самопожертви. Сьогодні ми говоримо слова вдячності Героям Небесної Сотні, всім захисникам української державності, всім воїнам, що захищають нашу країну від російського ворога. Сотні наших земляків стали на захист української держави. Є ті, хто навіки залишаться у нашій пам’яті Героями! Згадаємо кожного і схилимо голови перед полеглими Героями, які пішли у вічність заради нашого з Вами майбутнього. Низький уклін бійцям, які нині захищають нашу територіальну цілісність. Низький уклін волонтерам, всім тим, хто наближує Перемогу у тилу. Від щирого серця бажаю усім нам Перемоги та миру, злагоди і непохитної віри, що ми зуміємо зробити все, як єдиний великий народ. Слава Україні!  

08:42:26 21.11.2023

Новий шкільний сезон залишив старі виклики для дітей, що повертаються в навчальні заклади – загрози обстрілів і часте перебування в сховищах.

Якщо вдома батьки чи опікуни розуміють як підтримати дитину, то в школі ваша дитина буде у компанії однолітків та з вчителями, тож важливо, щоб дитина не переживала про те, що вона без своїх важливих дорослих.

16:41:15 20.11.2023

«До психолога ходять слабаки, слабакам не місце у війську». Чоловіче, тіло та ментальне здоров’я військового – його власний, неоціненний, складний механізм. А психологи лише майстри по підтримці цього механізму, щоб ти був ефективнішим і витривалішим

Ось так, простою та зрозумілою мовою, руйнує стигму щодо звернення по ментальну допомогу серед наших захисників Владислав Горанін (https://bit.ly/3G7Z6fo). Він сам ветеран, а нині аспірант кафедри психології, який вже тривалий час працює психологом-консультантом за стандартом «рівний рівному».

14:39:38 20.11.2023

Як похвалити та дійсно підтримати дитину

І дітям, і дорослим важливі похвала та підтримка. Але від звичайного «молодець» може розвинутися певна залежність, або з часом дитина сприйматиме цю похвалу як нещиру.

12:26:25 20.11.2023

Страх гучних звуків. Як підтримати дитину?

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.

12:44:10 17.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано